Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Květnové nehody si v Plzeňském kraji vyžádaly život malého chlapce, srazil ho vlak

Při dopravních nehodách zemřel v Plzeňském kraji jeden člověk, což je o dva méně než loni. K letošní tragédii došlo 15. května u obce Blížejov na Domažlicku. Na koleje se tam zaběhl teprve čtyřletý chlapec. Dítě po střetu s vlakem na místě zemřelo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly osm životů, stejně jako za prvních pět měsíců loňského roku. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Jediná květnová tragická nehoda se stala 15. května na Domažlicku. Osobní vlak směřující z Plzně do Domažlic u Blížejova srazil dítě předškolního věku. „Přes veškerou snahu a úsilí zasahujících záchranářů se již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného. Lékař na místě konstatoval úmrtí,“ informovala tehndy mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. S ohledem na rodinu nekomentovala věk dítěte. Podle deníku Právo se ale jednalo o teprve čtyřletého chlapce, který se pohyboval v kolejišti poblíž zahrad, kde jsou nechráněné přejezdy.  

V Plzeňském kraji se v květnu stalo 384 nehod, což je o 49 více než loni. Při nehodách bylo pět lidí těžce zraněno, 177 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 33,72 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou květových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo ve středu 31. května, celkem 20. Naopak nejméně nehod evidují policisté 18. května, kdy se stalo pět nehod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky statistika nehod, smrtelné nehody, tragické nehody, nehodovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Květnové nehody si v Plzeňském kraji vyžádaly život malého chlapce, srazil ho vlak  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.