Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Muž se zákazem řízení si před jízdou dal sedm piv, velkého panáka a pak proletěl plotem

Jako velký pijan a nezodpovědný řidič se předvedl sedmatřicetiletý muž z Domažlicka. Před jízdou totiž vypil sedm jedenáctistupňových piv a velkého panáka. Pak usedl za volant a vydal se na svou divokou jízdu. Dlouhého trvání ale neměla a skončila prakticky hned v první zatáčce, kde muž havaroval a prorazil plot u dvou domů.

K nehodě došlo v podvečerních hodinách na silnici III. třídy v menší obci na Domažlicku. „Sedmatřicetiletý řidič nákladního vozidla při projíždění prudké levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do obrubníků a do oplocení dvou domů,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Policisté u zjevně opilého muže provedli dechovou zkoušku, která vyšla s výsledkem přes tři promile alkoholu. Muž nijak nezapíral a policistům sdělil, že vypil sedm 11° piv a velkého panáka tvrdého alkoholu. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči se odmítl podrobit.

„Dalším šetřením policisté zjistili, že dotyčný nemá u sebe žádné doklady a provedená lustrace prokázala, že mu byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel s platností do měsíce června letošního roku,“ pokračuje mluvčí.

Škody na vozidle vyčíslili policisté na 40 tisíc korun, na obrubnících činí škody 10 tisíc korun a na oplocení domů 20 tisíc. Případem se nadále zabývají domažličtí dopravní policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jízda v opilosti, opilý řidič, jízda pod vlivem, alkohol za volantem, dopravní nehoda, Domažlice, dopravní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zákazem řízení si před jízdou dal sedm piv, velkého panáka a pak proletěl plotem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.