Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pastevecký pes živořil v provizorním boxu v hromadě výkalů, veterináři ho odebrali a předali do péče útulku

V naprosto nevyhovujících podmínkách přežíval středoasijský pastevecký pes, který může při dobré péči vážit okolo šedesáti kilo. To bohužel nebyl případ psa Gorana, jehož majitelka z obce u Blovic na jižním Plzeňsku zavírala do boxu, kde neměl ani boudu. Podle veterinářů bylo na první pohled zřejmé, že psa dostatečně nekrmila, a navíc nebyla ani schopná prokázat, že je očkovaný proti vzteklině. Nyní je pes v útulku, kde znovu objevuje svět. Žena se naopak čelí vyšetřování kvůli týrání zvířat.

Inspektorům Státní veterinární správy z Plzeňského kraje (SVS) se podařilo ve spolupráci s obcí Nepomuk a Policií ČR odebrat ze zcela nevhodných podmínek středoasijského pasteveckého psa.

„Chovatelka z obce Čížkov u Blovic psa chovala v provizorním boxu bez boudy pokrytém množství výkalů. V době kontroly nemělo zvíře k dispozici vodu k napájení. Zhoršený byl také výživný stav psa a chovatelka nebyla schopna doložit, že je pes očkován proti vzteklině. Chovatelce bylo na místě sděleno, že podmínky, v níž zvíře chová, jsou zcela nevyhovující a péče nedostatečná. Na místě bylo proto rozhodnuto o okamžitém umístění do předběžné náhradní péče,“ popisuje mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Pes je v současné době v útulku U Františka v Borovně, kde se mu zjevně dobře daří, což je patrné z příspěvků na sociálních sítích. „Krajská veterinární správa pro Plzeňský kraj s chovatelkou povede správní řízení pro porušení veterinárního zákona, obec s rozšířenou působností správní řízení pro porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání,“ dodal Vorlíček.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa, útulek U Františka

Štítky Státní veterinární správa, SVS, týraní zvířat, týraný pes, odebrání psa, Blovice, útulek U Františka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Osvaldová

Ta pani by zaslouzila zavrit do boxu misto uboheho pejska. Bez vody, zradla, ve vykalech, asi by se ji to nelibilo.

Pátek, 28. dubna 2023, 07:27Odpovědět

Pastevecký pes živořil v provizorním boxu v hromadě výkalů, veterináři ho odebrali a předali do péče útulku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.