Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aplikací pro školky v Plzni usnadníme život učitelům i rodičům dětí, říká radní za Piráty Daniel Kůs

PR článek

Mateřské školky v Plzni mají již více než dva roky k dispozici aplikaci Digiškolka, která ale není využívána v plné míře. Radní města pro Smart City Daniel Kůs (Piráti) proto našel řešení, jak zvýšit zájem o využití této aplikace. Digiškolka má za cíl usnadnit rodinám život a odstranit nadbytečnou byrokracii. Zatím ale není u Plzeňanů tolik populární, radní proto zjistil, proč tomu tak je.

Aplikace zvládne evidovat takzvanou matriku dětí, docházku, omluvenky i vyúčtování plateb a úhradu stravného a celou řadou dalších funkcí. Umí komunikovat s rodiči i sdílet fotky, a to vše na zabezpečené platformě, mnohem bezpečnější než například uzavřené facebookové nebo jiné skupiny, které k tomuto účelu mnohdy slouží. Když ráno rodiče zjistí, že dítě onemocnělo, stačí přes aplikaci jednoduše dát informaci školce a třeba v kuchyni již vědí, že chystají o jedno jídlo méně. Využívá se ale většinou jen matrika.

Proč se více aplikace neuchytila?

„Zvolil jsem cestu lepší komunikace a naslouchání ředitelkám školek, od kterých zaznívala nespokojenost s uživatelským prostředím stávajícího řešení. Proto nyní přicházíme s novou aplikací „Twigsee“, která zvládne vše, co dosavadní „Digiškolka“, a navíc je dle našeho názoru lepší a také více, jak se hezky nečesky říká, „user friendly“. Je to komplexní „all-in-1 „ systém s vynikající podporou pro školky ze strany vývojářů. A nebude stát město žádné další finanční prostředky. V těchto dnech proběhla v plzeňském TechToweru první série školení, která měla obrovský úspěch a zúčastnilo se jí více jak 90 procent mateřských školek v Plzni a proběhla živá a přínosná diskuze. Rád bych také poděkoval za skvělou spolupráci s přípravou zástupcům vedení plzeňských obvodů a kolegyním a kolegům ze Správy informačních technologií města Plzně,“ dodává radní Daniel Kůs (Piráti).

Město plánuje uspořádat další podobná školení a setkání, ale zejména zajistit podporu a dobrou komunikaci směrem k mateřským školkám a jejím zástupcům, kteří odvádějí skvělou práci. A tu by jim digitalizace měla zjednodušit. Aplikace také usnadní život rodičům dětí, kteří v dnešní uspěchané době nevědí, kam „dříve skočit“, a ocení rychlou a efektivní komunikaci s předškolním zařízením. Nejde ovšem o povinnost a nikdo nebude k ničemu nucen.

„Opozice z řad TOP 09 chtěla raději natvrdo tlačit stávající aplikaci a bohužel ani nedala žádné návrhy, jak toho docílit. Ale to není ta správná cesta. Zavádění nových věcí, zejména technologií, musí být citlivé pro všechny zúčastněné s maximální možnou mírou trpělivosti a podpory. To je cesta, kterou jsem se vydal, a mám plnou podporu kolegyň a kolegů z vedení města Plzně,“ uzavírá radní Plzně Daniel Kůs.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Aplikace pro školy, moderní technologie, Piráti, Daniel Kůs, Digiškolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikací pro školky v Plzni usnadníme život učitelům i rodičům dětí, říká radní za Piráty Daniel Kůs  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.