Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tuningový sraz přišel automobilové nadšence draho, policisté rozdali pokuty za desítky tisíc

Setkání příznivců tuningu přilákalo na parkoviště před nákupním centrem v Plzni na Rokycanské třídě zhruba 800 účastníků. V minulosti byly s podobnými akcemi problémy, proto na průběh setkání dohlížely desítky policistů, speciální pořádková jednotka a v pohotovosti byla i zásahovka. Dopravní policisté rozdali řadu pokut. Těžkou nohu na plynovém pedálu měl například devatenáctiletý řidič BMW, který se tak může na několik měsíců rozloučit s řidičákem.

„Celá akce se účastnilo zhruba 500 vozidel a 800 osob. Jelikož v minulosti na těchto akcích často docházelo k porušování zákona, byl nasazen dostatečný počet sil a prostředků. Vše tedy monitorovali dopravní policisté, speciální pořádková jednotka, policisté z obvodního oddělení a v záloze byla v případě potřeby připravena i zásahová jednotka. Hlídky se zaměřovaly především na bezpečnost a plynulost silničního provozu a na zajištění veřejného pořádku,“ vysvětluje policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Policisté rozdali celkem 89 pokut a v celkové výši 77 200 korun. Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozu a překročení povolené rychlosti. Dalšími přestupky bylo například špatné parkování, nepředložení předepsaných dokladů či nesprávný způsob jízdy. „Celkem šest přestupků pak bylo oznámeno k projednání příslušenému úřadu. Sedmi řidičům byla omezena technická způsobilost vozidla, a tak musí do 30 dnů tyto závady odstranit a projít stanicí technické kontroly. Nejčastěji se v tomto případě jedná například o nesprávná či nehomologovaná světla, fólie na oknech nebo podsvícení podvozku vozidla,“ upřesnil mluvčí.

Na průběh akce dohlížela také městská policie. „Strážníci odhalili a vyřešili víc jak dvacítku dopravních přestupků. Pokuty padly mimo jiné i za porušení protikuřáckého zákona. Radarové zařízení také zaznamenalo rychlou jízdu jednoho z tuningářů, který mířil Rokycanskou ulicí směrem do centra. Na měřeném úseku řidič vozidla BMW projížděl rychlostí 112 kilometrů v hodině,“ doplnila mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. Dle jejích slov nyní hrozí devatenáctiletému řidiči vysoká pokuta, ztráta pěti bodů a taktéž přijde na několik měsíců o řidičák.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Tuningový sraz, tuning party, milovníci aut, dopravní přestupky, pokuty, parkoviště, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tuningový sraz přišel automobilové nadšence draho, policisté rozdali pokuty za desítky tisíc  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.