Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pod hrází přehrady plavaly desítky mrtvých ryb, odborníci z laboratoře sbírají vzorky vody

Několik desítek mrtvých ryb sbírali hasiči z hladiny pod hrází vodní nádrže České údolí na Plzeňsku. Úhynem ryb se již zabývají ekologové i vodohospodáři. Přesnou příčinu úhynu ještě nelze určit. Už v minulosti se ale u břehu našlo mnoho mrtvých ryb. Tenkrát je měli na svědomí kormoráni.

„Zasahujeme pod hrází vodní nádrže České údolí. V toku se nachází desítky mrtvých ryb. Na místě je i laboratoř Třemošná, která nabírá vzorky vody. Informovali jsme životní prostředí a vodohospodářský orgán. Část hasičů provádí průzkum i na nižším toku od Doudlevec proti proudu. V tuto chvíli nelze určit, co je příčinou úhynu,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Podle informací od laboratoře nedošlo k žádnému výraznému překročení limitu látek ve vodě. Jedná se ale o předběžné výsledky zjištěné na místě. 

Není to ale poprvé, co se u přehrady našly desítky uhynulých ryb. V roce 2006 likvidovali hasiči zhruba 50 mrtvých ryb. Zprvu se domnívali, že mohlo dojít k otravě. Nakonec se ale ukázalo, že vše mají na svědomí kormoráni, které zřejmě někdo vyplašil a oni své úlovky upustili.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky úhyn ryb, uhynulý ryby, České údolí, laboratoř Třemošná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod hrází přehrady plavaly desítky mrtvých ryb, odborníci z laboratoře sbírají vzorky vody  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.