Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Prohlídka pivovaru Gambrinus s bohatou degustací piva se opět otevírá návštěvníkům!

PR článek

Po několikaměsíční přestávce je návštěvníkům opět přístupná prohlídka pivovaru Gambrinus, která je součástí prohlídkových tras Plzeňského Prazdroje. Nenechte si ujít jedinečnou možnost z bezprostřední blízkosti nahlédnout do tajů provozu pivovaru Gambrinus, dozvědět se mnoho zajímavého z jeho historie a současnosti. S Plzeňskou Drbnou můžete soutěžit o 2 vouchery na prohlídku pivovaru.

Dopřejte si vedle prohlídky i vydatnou degustaci piv Gambrinus. Nejbližší termín připadá na sobotu 4. března, další prohlídky následují každou sobotu vždy v 10.30 a 13.15 hodin.

Věděli jste například, že název pivovaru i řízného piva Gambrinus sahá až do 13. století a vychází ze jména vévody Jana Primuse, děda Karla IV. a patrona sladovníků? Původní První plzeňský akciový pivovar, dnes Gambrinus, v roce 1870 založilo 20 významných podnikatelů v čele s věhlasným Emilem Škodou. V roce 1909 bylo zdejší pivo nově na počest císaře Františka Josefa I. chráněno známkou Kaiserquell – Císařský zdroj. Ovšem za deset let, se vznikem samostatného Československa, byla registrována nová ochranná známka – Plzeňský Gambrinus.

Dvouhodinová prohlídka pivovaru Gambrinus začíná u návštěvnického centra Plzeňského Prazdroje, odkud vás autobus zaveze přímo za sládkem. Ve smyslové expozici si můžete zblízka prohlédnout, očichat, a dokonce i ochutnat skutečné ingredience, se kterými Gambrinus pracuje. Podíváte se do historické i současné varny Gambrinusu, navštívíte mimořádně zachovalou rozkvasnou spilku, kde zjistíte, jak pivo kvasilo v minulosti.  U cylindrokónických tanků naopak objevíte, jak kvasí pivo dnes pomocí nejnovějších technologií a ochutnáte ještě zrající pivo.

Na závěr prohlídky se vrátíte do historické varny z roku 1869, kde se dozvíte více o tolik důležité péči o pivo a stylech čepování. Plnoletí návštěvníci si po celou dobu prohlídky užijí vydatnou degustaci několika piv Gambrinus.

Více informací a on-line rezervace vstupenek najdete ZDE. 

Soutěz byla ukončena. Vouchery na prohlídku pivovaru získává Miroslav Novák. Gratulujeme! 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pivovar Gambrinus, prohlídka pivovaru, Plzeňský Prazdroj, pivovar Plzeňský Prazdroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Prohlídka pivovaru Gambrinus s bohatou degustací piva se opět otevírá návštěvníkům!  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.