Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na šumavském Špičáku se lyžuje na jediné sjezdovce více počasí nedovolí. Velký Javor je uzavřený a bez sněhu

Teploty nad nulou v kombinaci s deštěm a oblevou zredukovaly do čtvrtečního rána počet sjezdovek v šumavském areálu Ski&Bike Špičák. Jezdit přestala čtyřsedačková lanovka, protože na dosud otevřené trati z vrcholu Špičáku po jedničce Turistické s dojezdem po dvojce U Zalomeného jsou úseky bez sněhu.

„Lyžovat se bude dokud to počasí dovolí na rodinné Spodní Šanci a pro děti je otevřeno lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Blaženka. K dispozici jsou nadále služby půjčovny, úschovny a lyžařské školy. Ceny skipasů jsme snížili o 30 procent,“ uvedl k aktuálním podmínkám Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák.

Všichni zájemci o lyžován i v těchto nevlídných podmínkách by měli před tím, než na Špičák vyrazí, sledovat web nebo sociální sítě areálu, protože se situace může ze dne na den změnit. Předpověď počasí bohužel pro nejbližší dny nevěští žádné zásadní ochlazení.

Ve středisku byli v předchozích dnech nového roku překvapeni s ohledem na podmínky, jaké panují, poměrně slušnou návštěvností, které se pohybovala mezi 300 - 400 lidmi denně. Většinu lyžařů tu tvořili němečtí sousedé doplnění školními kurzy lyžování. Důvodem bylo pravděpodobně to, že v blízkém Německu nebyl dosud v okolí v provozu žádný lyžařský areál, a navíc zda měli lidé ještě volno. Nejznámější německý lyžařský areál Velký Javor v těsné blízkosti hranic je zcela bez sněhu a úplně uzavřený.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezona, lyžování, obleva, lanovka, skipasy, ceny skipasů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na šumavském Špičáku se lyžuje na jediné sjezdovce více počasí nedovolí. Velký Javor je uzavřený a bez sněhu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.