Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nevlídné listopadové počasí nás jen tak neopustí, ráno si dávejte pozor na ledovku

Po mrazivém víkendu se v Česku ve druhé polovině pracovního týdne oteplí. Od čtvrtka do soboty by přes den mohlo být v Plzeňském kraji až osm stupňů Celsia. Ve vyšších polohách se přesto může objevit i sníh nebo smíšené srážky. Vyplývá to z týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

I přes mírné oteplení by řidiči měli počítat s tím, že se ráno bude tvořit na silnicích ledovka. Toto varování meteorologů platí pro středeční a čtvrteční ráno. Zítřek bude v Plzeňském kraji zatažený. Ráno se budou místy objevovat mlhy, zpočátku i mrznoucí. Ojediněle se může vyskytnou i slabé sněžení. Maximální teploty se budou pohybovat od 3 do 3 stupňů Celsia.

Podobné to bude i ve čtvrtek, který bude od rána zatažený s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ve vyšších polohách budou smíšené nebo sněhové. Podle meteorologů se oteplí až na 8 stupňů Celsia.

Pro pátek a sobotu meteorologové předpovídají převážně zataženou oblohu. Denní teploty se budou držet v rozmezí od čtyři do osmi stupňů. V neděli bude o stupeň až dva chladněji.

Meteorologové dnes vydali také dlouhodobý výhled počasí pro následující čtyři týdny. Z něj plyne, že období ode dneška do 18. prosince by se nemělo teplotně vymykat hodnotám obvyklým pro konec listopadu a první polovinu prosince. „V posledním předpovědním týdnu od 12. do 18. prosince se předpokládají dokonce i podprůměrné teploty," uvádí ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Radarová | Zdroj ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď počasí, počasí na víkend, ČHMÚ, ledovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevlídné listopadové počasí nás jen tak neopustí, ráno si dávejte pozor na ledovku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.