Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Křižovatka na lochotínském sídlišti projde rekonstrukcí, bude bezpečnější

Velkých úprav se dočká křižovatka ulic Majakovského a Spojenců na sídlišti Lochotín v Plzni. Město si od toho slibuje zvýšení bezpečnosti. Dojde například ke zlepšení rozhledu a přibude také místo pro přecházení se sníženým obrubníkem. Zlepší se i vjezd do prostoru křižovatky směrem od Vaníčkovy ulice. Vše by mělo být hotové do poloviny listopadu. Práce vyjdou na 462 tisíc korun.

Úprava se týká přibližně šedesátimetrového úseku v křížení obou ulic a přilehlých chodníků. „Stávající křižovatku upravujeme vytažením nároží a rozšířením plochy chodníku, což zamezí nelegálnímu parkování v prostoru křižovatky,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Výsledkem by měla být větší přehlednost pro všechny účastníky provozu. Řidiči vjíždějící do křižovatky budou mít také lepší výhled. „Pro zvýšení bezpečnosti přecházejících chodců je v prostoru křižovatky budováno místo pro přecházení. Upravuje se také sjezd z ulice Majakovského od Vaníčkovy do prostoru křižovatky, aby tudy jedoucí vozidla měla zajištěný vjezd do křižovatky a nemusela jako nyní kvůli špatně parkujícím vozidlům couvat,“ doplnil Tolar.

Úpravami dojde ke zmenšení plochy vozovky, což chce město nahradit novými zatravněnými plochami. Na asfaltové ploše chodníku budou nově signální a varovné pásy pro nevidomé s odlišným povrchem. „Tyto úpravy spolu se sníženými obrubníky v místě pro přecházení umožní bezpečnější přecházení osobám se sníženou schopností pohybu a orientace a také rodičům s kočárky,“ doplnila mluvčí magistrátu Eva Kriegerová.

Po dobu stavby je v místě omezen provoz částečnou uzavírkou, vždy ale zůstává zachován průjezd křižovatkou alespoň v jednom směru. Stavba, která před několika dny začala, potrvá přibližně do poloviny listopadu 2022.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Plzně

Štítky dopravní omezení, oprava komunikace, výměna povrchu, Lochotín, úprava křižovatky, Plzeň, chodník, Aleš Tolar, Starostové a nezávislí, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka na lochotínském sídlišti projde rekonstrukcí, bude bezpečnější  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.