Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kněz, který uřízl jinému muži varle, odešel od soudu s podmínkou

Podmíněný trest za neoprávněné odebrání orgánů si vyslechl šestatřicetiletý Tomáš P. u Krajského soudu v Plzni. Duchovní se měl seznámit s druhým mužem přes seznamku pro vyznavače sadismu. Společně se pak sešli v malé obci na Chebsku, kde měl obžalovaný druhému muži provést intimní piercing. Vše ale skončilo odříznutím varlete a následnými zdravotními komplikacemi. Kněz byl stíhán na svobodě a dobrovolně nastoupil k sexuologické léčbě, ve které má dle rozhodnutí soudu nadále pokračovat.

Podmíněný trest tři roky vězení se zkušební dobou na čtyři roky, ochranné ústavní sexuologické léčení a propadnutí řady zdravotnických pomůcek uložil dnes Krajský soud v Plzni šestatřicetiletému muži. K události došlo loni v srpnu v obci na Chebsku. Obžalovaný knež z želivského kláštera přijel za dvaačtyřicetiletým mužem, s nímž se seznámil přes erotickou online seznamku. Společně se domluvili, že Tomáš P. provede druhému muži intimní piercing. Během toho mělo ovšem dojít k neplánovanému odříznutí levého varlete. Obžalovaný poté z bytu odešel, aniž by se zajímal o zdravotní stav zraněného.

Zmrzačenému muži se po devíti dnech přitížilo a musel vyhledat odbornou pomoc. Do Karlovarské krajské nemocnice přišel se silným zánětem genitálií. Lékaři ihned pojali podezření, že se jedná o výsledek neodborného zákroku a obrátili se na policii.  

Dobrovolně nastoupil k léčení

Na vině a trestu se obžalovaný dohodl se státním zástupcem, vzdal se tedy projednání případu u soudu. Obžalovaný i státní zástupce se vzdali práva na odvolání. Muži původně hrozilo až 12 let vězení. Na jaře sám dobrovolně nastoupil sexuologickou léčbu. Při domovních prohlídkách našli vyšetřovatelé u obviněného v klášteře více než stovku skalpelů a další pomůcky jako například injekce, gumové rukavice a litry dezinfekce.

„Obžalovaný nikdy nezpochybňoval, že se účastnil toho jednání, které mu bylo kladeno za vinu, že se sešel s poškozeným a že v rámci jejich setkání došlo k odebrání jednoho varlete. Svého jednání lituje a sám dobrovolně už v březnu nastoupil ochrannou sexuologickou léčbu, která stále pokračuje," uvedl novinářům právní zástupce obžalovaného Jaroslav Marek.

Právě zachování kontinuity sexuologické léčby bylo podle něj hlavní motivací k uzavření dohody o vině a trestu. Pokud by šel obžalovaný do vězení, jeho léčba by se přerušila. Ze zpráv z psychiatrické nemocnice, kde se muž déle než půl roku léčí, vyplývá, že léčba pokračuje správným směrem, uvedl obhájce. Zprávu pochopil tak, že nelze vyloučit, že se muž, který podle něj trpí poruchou sexuální preference, jednou vyléčí.

Obžalovaný muž se také omluvil rodině poškozeného a nabídl satisfakci. Poškozený požadoval za způsobenou újmu 300 000 korun, soud jeho nárok odkázal na občanskoprávní řízení.

Právník nedokázal říci, zda se jeho klient po případném vyléčení ještě někdy vrátí k původní činnosti duchovního. „Těžko říci, jestli se ještě někdy vrátí ke své předchozí práci, není to jen na něm, ale spíše bych to vyloučil. Nepředpokládáme, že by se ke své profesi vracel," dodal Marek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky krimi, soud, kněz, odebrání orgánů, uříznutí varlete, sadismus, varle, léčba, Krajský soud v Plzni, okres Cheb, věznice, Jaroslav Marek, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kněz, který uřízl jinému muži varle, odešel od soudu s podmínkou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.