Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Internetoví podvodníci mají další oběť, žena přišla o peníze i fotoaparát

Stále vynalézavější jsou podvodníci, kteří se snaží přijít k penězům bez práce. Na jejich triky naletěla i mladá žena z Plzně. Že se jedná o podvod zjistila, až když bylo pozdě.

Mladá žena prodávala prostřednictvím internetu svůj fotoaparát za deset tisíc korun. Podvodník ji kontaktoval přes e-mail, ke komunikaci pravděpodobně využíval internetový překladač. Mělo se jednat o cizince, který ženu v několika desítkách e-mailů postupně zpracovával s tím, že chce přístroj koupit své dceři.

„Aniž by tušila, že se jedná o podvod, v několika domluvených krocích mu postupně ze svého bankovního účtu odeslala částku v přibližné výši 20 tisíc korun na BTC peněženku jako údajnou úhradu poplatků spojených s převodem peněz ze zahraničí na její bankovní účet. Současně zaslala zboží na udanou adresu v cizině,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí Policie ČR Plzeň Veronika Hokrová.  Žena tak přišla o fotoaparát i o peníze. Podvodným jednáním se intenzivně zabývají policisté a po pachateli pátrají. 

Pachatelé jsou podle policie vynalézaví a stále hledají nové triky, jak se bez námahy dostat k penězům v jakékoliv podobě. „Někdy jim stačí pár minut, jindy pár hodin nebo dní k tomu, aby získali důvěru druhé strany. Oběť ani neví, že je po celou dobu zpracovávána podvodníkem, kterému jde jen o to, aby z ní vylákal peníze,“ upozorňuje mluvčí.

Ke své činnosti pachatelé využívají různé prostředky a podvedený člověk může během chvíle přijít o úspory, případně inzerované zboží nebo splácí úvěry, které si pachatelé na jméno poškozeného neoprávněně v internetovém bankovnictví zařídili a vyčerpali. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Plzeň, podvod, internet, oběť, peníze, policie, fotoaparát, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetoví podvodníci mají další oběť, žena přišla o peníze i fotoaparát  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.