Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Toxi tým odhalil dva dealery pervitinu, jeden putoval do vazby a druhý rovnou do vězení

V rukou tachovských kriminalistů skončila dvojice distributorů pervitinu. První z mužů už byl v minulosti za prodej drog odsouzen. Navíc v době zadržení seděl za volantem, ačkoli měl vystaven platný zákaz řízení. Druhý dealer prodával drogy minimálně 17 osobám.

Tachovský toxi tým si spolu s dalšími policisty posvítil na dvojici mužů, které podezříval z prodeje drog. „První osobou je dvaatřicetiletý muž, který v období od září roku 2021 do měsíce srpna letošního roku nakupoval pervitin, jenž pak dále poskytoval a prodával pěti ustanoveným osobám. Při zadržení ve svém vozidle přechovával uzavíratelný plastový sáček s marihuanou o celkové hmotnosti 1,7 gramů včetně obalu,“ popsala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Dále doplnila, že muž prodával drogy, ačkoli byl za tuto činnost v minulosti odsouzen. To ale nebyl jediný jeho prohřešek. „Dále policisté zjistili, že i přes uložený zákaz řídil motorové vozidlo,“ doplnila Vršecká.

Policejní komisař muže obvinil nejen z prodeje drog, ale také z maření výkonu úředního rozhodnutí. „Další úkony trestního řízení budou policisté s dotyčným provádět ve věznici, kam byl převezen k výkonu trestu, který mu byl uložen za jinou trestnou činnost,“ upřesnila mluvčí.

Druhý muž obchodoval s pervitinem minimálně od června letošního roku. Podle vyšetřovatelů prodával drogu 17 lidem. Také u něj policisté při zadržení našli drogu, konkrétně igelitový sáček s pervitinem. „Při domovní prohlídce pak kriminalisté nalezli igelitový sáček s marihuanou o celkové hmotnosti 0,6 gramů včetně obalu. Dotyčný pětatřicetiletý muž byl obviněn, a to z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval,“ dodala Vršecká.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky toxi tým, prodej drog, dealeři pervitinu, Tachovsko, droga, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Toxi tým odhalil dva dealery pervitinu, jeden putoval do vazby a druhý rovnou do vězení  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.