Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z kamionu vyskákali čtyři cizinci a rozutekli se po městě, nahánět je musel i psovod

Při vykládce zboží čekal na pracovníky firmy ve Stříbře pořádný šok. Z nákladového prostoru totiž vyskákalo několik lidí, kteří se okamžitě dali na útěk. Ten však netrval dlouho a policistům se podařilo cizince najít a zadržet. Kdo jsou a kam měli namířeno odhalí až vyšetřování.

Během odpoledních hodin se na tísňovou linku 158 dovolali zaměstnanci firmy ve Stříbře, kteří uvedli, že z kamionu, který akorát přijel do areálu, vyběhli čtyři cizinci.

„Ihned po nich začalo pátrat několik policejních hlídek, do akce se zapojil i psovod se služebním psem. Díky perfektní a rychlé práci se všechny čtyři migranty podařilo do hodiny vypátrat. V současné době jsou zajištěni a jsou s nimi prováděny identifikační úkony,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

S uprchlíky se setkal loni i řidič náklaďáku, který zastavil na krátkou přestávku v tachovském Vítkově. Z nákladového prostoru však slyšel podivné zvuky, proto na místo přivolal policii.

„Za asistence dvou policejních hlídek a hlídky strážníků městské policie byl nákladový prostor kamionu otevřen a policisté zjistili, že se v něm nacházejí čtyři muži, přičemž řidič kamionu netušil, jakým způsobem a kdy se do vozidla dostali,“ sdělila tehdy k případu mluvčí policie.

Nic netušící řidič převážel v nákladovém prostoru kamionu čtyři pasažéry, zdroj: PČR, 2020

Ani jeden z černých pasažérů nerozuměl česky ani neovládal například angličtinu. Na místo tak musel tlumočník, který určil, že se jedná o muže z jižní Asie. Cizinci nakonec uvedli, že se do kamionu dostali už v Rumunsku a že chtěli docestovat do Německa.

Do třetice opět Tachovsko. Obrovské manévry totiž zažili policisté před dvěma lety, kdy odhalili dva kamiony převážející cekem 35 migrantů mezi kterými bylo i 11 dětí. Konečnou destinací bylo Německo, do cíle ale nedorazili. Jeden z vozů policisté zastavili dálnici D5 u Stříbra na Tachovsku, druhý u Plzně nedaleko obce Šlovice.

Policisté ve dvou vozech zadrželi 35 cizinců, zdroj: archiv redakce

Řidiče poslal soud do vazby, skupina nelegálních migrantů zamířila do zařízení pro uprchlíky v Bělé – Jezové.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, migranti, uprchlíci, cizinci, kamion, Tachovsko, Stříbro, Německo, okres Tachov, Rumunsko, Jižní Asie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z kamionu vyskákali čtyři cizinci a rozutekli se po městě, nahánět je musel i psovod  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.