Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloději se dvakrát vkradli do jedné firmy, vyprázdněný trezor zahodili do rybníka, škoda je přes milion korun

Dva recidivisté si vyhlédli firmu na Rokycansku, do které se vloupali hned dvakrát. Do objektu se zloději dostali skrze okno a postupně si odnesli několik jutových pytlů a obálek s tisícovkami mincí a další cennosti. Celková škoda činila více než 230 tisíc korun. Za 14 dní se vrátili na místo činu znovu. Tentokrát se zaměřili na trezory, dokumenty, smlouvy a bitcoinovou peněženku, v níž podle současného kurzu bylo přes milion korun.

V hledáčku policistů byla dvojice lupičů už několik měsíců. Jejich řádění začalo ve stavební firmě na Rokycansku. „Neznámý pachatel vypáčil okno objektu a vnikl do vnitřních prostor. Ze skříně pak ukradl několik jutových pytlů, ve kterých se nacházelo víc než tři tisíce mincí v nominální hodnotě 20 korun a 50 korun v celkové částce 87 tisíc korun. Dále odcizil plastové pytle s mincemi v celkové hodnotě 60 tisíc korun a dalších 40 tisíc korun v papírových obálkách a mobilní terminál v hodnotě 30 tisící korun,“ vyjmenovává policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V prvním případě činila škoda na ukradené hotovosti 232 tisíc korun. Zloději zjevně nedokázali pobrat všechny cennosti, a tak se na místo po dvou týdnech opět vrátili. Tentokrát zmizel trezor se čtyřmi tisíci euro, další trezor s 61 tisíci korun, pytle s finanční hotovostí 45 tisíc korun a také vlastnické listy, dokumenty, smlouvy a finanční hotovost 80 tisíc korun. Zdaleka nejcennější však byla jedinečná přístupová karta k bitcoinové peněžence, kde byl necelý jeden bitcion.  

„Dle aktuálně platného kurzu se hodnota tohoto množství bitcoinu pohybovala mezi 1 105 000 korunami až 1 106 000. Zloděj ukradl i tržbu ze dvou kávových automatů, chytré hodinky Samsung a osm kusů dámských parfémů značky Dior v celkové hodnotě 16 tisíc korun. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 1 124 000 tisíc korun,“ pokračuje Brožová.

Jeden z trezorů pachatelé po vyprázdnění vyhodili do rybníka. Oběma případy se kriminalisté intenzivně zabývali. Stopy, jako například trasování kryptoměny, je nakonec dovedly ke dvěma mužům ve věku devětadvacet let a jednatřicet let. „Oba zloději se dopustili trestné činnosti i přesto, že byli v posledních třech letech pro obdobnou trestnou činnost odsouzeni. Za to, že svým jednáním způsobili značnou škodu, hrozí jim trest odnětí na dva roky až osm let,“ uzavřela mluvčí.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, vloupání, Bitcoin, kryptoměny, trezor v rybníku, recidivisté, trezor, mince, okres Rokycany, hotové peníze, Samsung, Christian Dior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději se dvakrát vkradli do jedné firmy, vyprázdněný trezor zahodili do rybníka, škoda je přes milion korun  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.