Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklista bez přilby se řítil z kopce, při prudkém zabrzdění přeletěl přes řidítka a utrpěl velmi těžké zranění

Velmi těžké zranění, které si vyžádalo transport leteckou záchrannou službou, utrpěl cyklista, jenž při jízdě z kopce přehlédl zaparkované vozidlo. V důsledku prudkého brždění cyklista přeletěl přes řídítka. Muž neměl na hlavě nasazenou přilbu.

„Sedmačtyřicetiletý muž jel na svém jízdním kole značky Kellys ve Strašicích na Rokycansku z klesání směrem od centra k budově České pošty. Při tom si zřejmě nevšiml vozidla parkujícího u okraje komunikace. Na to zareagoval prudkým brzděním, kdy se mu zablokovalo přední kolo. Cyklista přelétl přes řídítka a spadl na komunikaci,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

„Zraněného muže jsme transportovali letecky na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice ve vážném stavu se zajištěnými dýchacími cestami,“ informovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby.

Při nehodách v Plzeňském kraji vyhasly v květnu tři lidské životy, ve dvou případech šlo o cyklisty

Při květnových dopravních nehodách zemřeli na silnicích v Plzeňském kraji tři lidé, což je o jednoho více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly osm lidských životů, loni to bylo za prvních pět měsíců roku devět...

Vzhledem k závažnosti zranění nemohli policisté vyšetřující nehodu provést na místě dechovou zkoušku, ale byl vyžádán odběr krve v lékařském zařízení. Škoda na jízdním kole byla vyčíslena na jeden tisíc korun. „Policisté zjistili, že cyklista neměl za jízdy na hlavě nasazenou přilbu. Ačkoliv osobám starším 18 let zákon neukládá za jízdy použít ochrannou přilbu a mít ji nasazenou a řádně připevněnou na hlavě, nošením přilby během jízdy předcházejí cyklisté nebezpečným úrazům hlavy. Proto apelujeme na všechny cyklisty, aby za jízdy na jízdním kole ochrannou helmu používali,“ dodala policejní mluvčí.

Na území Plzeňského kraje zahynuli v květnu při dopravních nehodách dva cyklisté. V obou případech se jednalo o střet s osobními automobily. Květnové nehody si v Plzeňském kraji vyžádaly celkem tři lidské životy.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehoda cyklisty, těžce zraněný cyklista, letecká záchranná služba, neměl přilbu, cyklista, úraz, jízdní kolo, Česká pošta, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Plzeňský kraj, okres Rokycany, Strašice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista bez přilby se řítil z kopce, při prudkém zabrzdění přeletěl přes řidítka a utrpěl velmi těžké zranění  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.