Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Osmiletá dívenka ze severního Plzeňska má být první dětskou obětí covidu v Česku

První dětskou obětí covidu-19 v Česku se stala teprve osmiletá dívenka ze severního Plzeňska. Podle dostupných statistik ministerstva zdravotnictví měla zemřít letos 22. února. Tuto informaci jako první přinesla CNN Prima News.

Informaci o úmrtí osmileté holčičky potvrdila nepřímo i mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky Lenka Svobodová. „Jedno dítě ve věku 0–⁠14 let, pozitivní na COVID-19, skutečně zemřelo. Více však vzhledem k ochraně osobních údajů a dle další platné legislativy sdělit nemůžeme,“ sdělila pro CNN Prima NEWS.

Známý jsou už z dřívějška také případ, kdy se ženě nakažené covidem narodilo mrtvé dítě. Zdravotníci se ale dohodli, že nebudou mezi oběti započítávat mrtvě narozená miminka.

Česká republika má k dnešnímu dni 20 941 obětí covidu. V Plzeňském kraji se za rok trvání pandemie nakazilo 75 392 lidí a ke včerejšímu dni zemřelo dosud 1245 nakažených lidí. V úterý zemřelo 16 lidí s covidem, zatímco v pondělí jich bylo 20. Aktuálně nemocných je teď v Plzeňském kraji rekordních 13 845 lidí a region patří mezi nejvíce postižené v celé zemi.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com | Zdroj cnn.iprima.cz

Štítky covid, úmrtí, dětská oběť covid, koronavirus, Plzeňský, COVID-19, Plzeňský kraj, Česko, CNN Prima News, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmiletá dívenka ze severního Plzeňska má být první dětskou obětí covidu v Česku  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.