Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniorka na kole nezvládla jízdu ze šumavského kopce a v zatáčce havarovala. Utrpěla těžké zranění

Těžké zranění utrpěla na Šumavě dvaasedmdesátiletá seniorka, která havarovala při jízdě na kole. Žena nezvládla sjezd z kopce. Letecká záchranná služba vážně zraněnou cyklistku transportovala do nemocnice.

„Nehoda se stala na silnici ve směru od obce Filipova Huť na Modravu. Při sjíždění klesání zřejmě žena z Prachaticka nepřizpůsobila rychlost jízdy a v levotočivé zatáčce na štěrku ve smyku vjela vpravo do silničního příkopu, kde havarovala,“ popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Cyklistka měla podle informací policejní mluvčí při jízdě na jízdním kole na hlavě ochrannou přilbu. Provedená dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Přesto žena utrpěla při pádu otřes mozku a dále také poranění horních i dolních končetin. Nejprve ji na místě ošetřili pozemní záchranáři. Potom ji přesunuli k přístupnějšímu místu, kde mohl přistát vrtulník letecké záchranné služby. Ten potom ženu transportoval do plzeňské fakultní nemocnice.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda cyklistky, seniorka spadla z kola, zraněná cyklistka, pád z kola, úraz, Šumava, kopec, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Prachatice, Modrava, Filipova Huť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka na kole nezvládla jízdu ze šumavského kopce a v zatáčce havarovala. Utrpěla těžké zranění  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.