Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděj řádil na srazu socialistických vozů, kradl ve stanech i v autech majitelů

Majitelé socialistických aut a motorek už jednou museli svůj sraz v Hnačově na Klatovsku kvůli pandemii zrušit. Na letošní ročník se proto velmi těšili. Radost jim ovšem zkazil zloděj, který účastníky akce okradl, když spali ve svých vozech a stanech. Zaměřoval se hlavně na peněženky, hotovost nebo klíčky od aut.

Do autokempu u hnačovského rybníka se už od od pátku sjížděly stovky starých automobilů z celé republiky. K viděni byly staré tatrovky, škodovky a nechyběl ani trabant nebo wartburg. Nadšenci se zde takto sešli už posedmé. Letošní ročník si kromě nich užil i neznámý zloděj, který využil příležitosti a zůstaly po něm jen prázdné peněženky.

„V nočních a ranních hodinách neznámý pachatel vnikl ve třech případech do stanů, kde spali poškození a dvou vozidel. V prvním případě pachatel vzal uvnitř stanu  peněženku s finanční hotovostí i doklady, dále bundu s klíči od vozidla, které použil k jeho odemknutí a uvnitř nic neodcizil. Následně pachatel peněženku s doklady, bundu i klíče zanechal na křesle před stanem,“ popisuje policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Ve druhém stanu ukradl kalhoty s finanční hotovostí a ve třetím z boční kapsy odcizil peněženku i s doklady, a poté ji odložil v předsíňce bez peněz.

„Pachatel navštívil i dvě vozidla, kdy se jednalo o Volkswagen Transportér, v němž spal poškozený a z odložené peněženky vzal finanční hotovost a z vozidla Fiat Capron vzal též finanční hotovost a pánskou obuv,“ pokračuje mluvčí.

Celkové škody, které zloděj napáchal se pohybují v částce přesahující 23 tisíc korun. Po pachateli policisté usilovně pátrají.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com / Tim Hauswirth

Štítky krimi, krádež, sraz socialistických vozů, Klatovsko, Hnačov, policie, zloděj, stan, peněženka, hotové peníze, okres Klatovy, Trabant, Wartburg, Volkswagen, Fiat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj řádil na srazu socialistických vozů, kradl ve stanech i v autech majitelů  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.