Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oblíbené přírodní koupaliště je po obnově opět přístupné, návštěvníci zaplatí pouze za parkování

Ještě před pár dny panoval v okolí koupaliště Babylon čilý ruch. Pracovníci Domažlických technických služeb (DTS) si tam odpracovali od začátku roku přes 2000 hodin. Věnovali se péči o zeleň, ale i opravám a renovacím herních prvků. Po dlouhé době se také vrátilo na pláž občerstvení. Vstup bude i letos zdarma.

Příprava na novou sezonu se netýká jen sečení trávy v rozhlehlém areálu. „Šlo i o kácení starých dřevin, odfrézování mnoha pařezů, výsadbu nových stromů, terénní úpravy a odvodnění v zadní části koupaliště včetně jeho rozšíření," vyjmenoval ředitel DTS Jaroslav Zavadil. Jeho kolegové se věnovali i opravám lehátek, lavičky opatřili novým nátěrem a také herní prvky se dočkaly renovace. Údržbou prošla komunikace a parkoviště.   

„Děti si užijí nové skluzavky do vody a herní prvky na pláži. Kompletně byla zrenovována elektroinstalace, je připravena i budoucí instalaci větší vodní skluzavky v některé z příštích sezon," doplnil místostarosta Domažlic Stanislav Antoš (KDU-ČSL).

Správa sportovních zařízení města Domažlice (SSZMD) se pak stará o kabiny a toalety, které prošly kompletní výmalbou. „Po dlouhé době začíná opět fungovat občerstvení přímo na pláži. Kromě jídla a pití nabídne i půjčovnu sportovních potřeb jako například pálky na stolní tenis, míče, badminton a podobně," popsal jednatel SSZMD Dalibor Kubů. K rozšíření občerstvení dojde i ve stravovacím centru u parkoviště včetně zprovoznění toalet.  

Návštěvníci se mohou převlékat v kabině přímo na pláži, využít mohou i převlékárny ve sprchách. Vstup na pláž bude i letos zdarma. Návštěvníci by si ale měli připravit drobné na parkování. Za tři hodiny zaplatí 20 korun, celý den vyjde na 50 korun. „,Vybrané finanční prostředky pomohou městu Domažlice snížit náklady na provoz a údržbu tohoto areálu,“ upřesnil místostarosta Radek Wiesner (ANO).  

Kvůli instalaci nové skluzavky a zpevnění hráze musela být upuštěna voda v rybníce. Nyní se dopouští a kompletně by měla být na normálním stavu zhruba do týdne.  Koupat se lze už nyní, jen je třeba trochu otužilosti. Pláž bude přístupná i za horšího počasí vždy od 9 do 20 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Domažlice

Štítky koupaliště Babylon, Domažlice, letní sezona, koupání, přírodní koupaliště, pláž, Babylón, skluzavka, Jaroslav Zavadil, Stanislav Antoš, KDU-ČSL, Radek Wiesner, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené přírodní koupaliště je po obnově opět přístupné, návštěvníci zaplatí pouze za parkování  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.