Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seniorka (85) se zákazem řízení usedla za volant, popletla pedály a havarovala

Stařenka zaměnila brzdový pedál s plynovým a rozjela se přímo proti zděnému sloupu podloubí na historickém náměstí Míru v Domažlicích. S tím, že má blokaci řidičského oprávnění si hlavu nelámala. V poslední době se nejedná o jedinou nehodu, ve které figuruje seniorka a popletené pedály. Jiná osmdesátiletá žena skončila po nehodě s autem v poli, kde se převrátila na střechu. Jako zázrakem vyvázla jen s několika modřinami.

Krátce před jednou hodinou odpolední se pokoušela pětaosmdesátiletá žena zaparkovat na náměstí v Domažlicích. Ježe si dle svých slov spletla pedály, najela na vyvýšený chodník a narazila s Fabií do sloupu u domu,

„Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. U řidičky bylo požití alkoholu vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Řidička na místě dopravní nehody policejní hlídce nepředložila doklad o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Z dostupných evidencí poté policisté zjistili, že řidička má platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Celkové škody na autě a sloupu činí deset tisíc korun. Nehodou se dále zabývají dopravní policisté.

Osmdesátiletá žena začátkem listopadu přistála s vozem na střeše na okraji pole

O poznání vážněji vypadala nehoda z letošního 3. listopadu, ke které došlo na Domažlicku. „Osmdesátiletá řidička Škody Fabie vjížděla z vedlejší silnice na hlavní do křižovatky mezi obcemi Staňkov, Křenovy a Ohučov. Při jízdě si v prostoru křižovatky spletla brzdový pedál s plynovým, přejela silnici I/26, vjela do silničního příkopu, kde s vozidlem havarovala. Při havárii se auto převrátilo na střechu,“ popsala tehdy Brožová.

Seniorka za volantem vyvázla z hrozivě vypadající nehody zázračně jen s lehkým zraněním. Záchranáři ji převezli do nemocnice. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška. Na osobním automobilu Škoda Fabia vznikla škoda ve výši 60 tisíc korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, seniorka za volantem, senior, řidičský průkaz, Domažlice, auto na střeše, pedál, havárie, sloup, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Papež

Do nedávna bych si klepal na čelo, ale minulý víkend se mi to stalo taky. Manévroval jsem na zahradě s přívěsem (ješte k tomu s autem v automatu) a v zápalu boje jsem si spletl pedály. Naštěstí jsem měl v tu chvíli zataženou ručku a v kombinaci s náhonem na zadní se auto ani nehlo. Ale očividně se to může stát a nemusí být člověk důchodce. :D Jezdím skoro 15 let a tohle bylo moje poprvé.... a doufám, že i naposledy. :D Co se mi ale stalo konkrétně s Fábií na obrázku před 15 lety byla záměna jedničky a zpátečky.

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 22:37Odpovědět

Seniorka (85) se zákazem řízení usedla za volant, popletla pedály a havarovala  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.