Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

CzechTourism i letos sestavil žebříček nejnavštěvovanějších míst v Česku. V první padesátce jsou i zástupci z Plzeňského kraje

Data z více než 1200 turistických cílů, přesně tolik jich zahrnula agentura CzechTourism do posledního průzkumu. Mezi nejvyhledávanější cíle turistů patří i řada těch z našeho regionu. Například pivovar nebo plzeňská ZOO. Podívejte se na přehled a možná si vyberete i tip na příští výlet.

Řada z nás musela kvůli pandemii zrušit dovolenou v zahraničí. I proto očekávají zdejší hoteliéři nabitou sezónu. Neuškodí si tak připomenout jaké turistické cíle jsou mezi návštěvníky kraje nejoblíbenější. 

1. Pivovar Plzeňský Prazdoj

Pivovar v loňském roce navštívilo přes 591 tisíc návštěvníků.  Pivovar si i v celostátním porovnání stojí na úctyhodném 11. místě. Momentálně jsou prohlídky pro veřejnost uzařené. Návštěvnické centrum se otevře už příští pondělí.

2. ZOO Plzeň

Do stále oblíbenější zoologické zahrady loni našlo cestu přes 505 tisíc milovníků zvířat. I plzeňská zoo dosáhla v celoreblikovém porování umístění v první padesátce a drží se na 14. místě. 

Do pondělí 25. května je Zoologická a botanická zahrada přístupná pouze ve venkovní expozici.  Od pondělí 25.5 se stejně jako řada dalších zařízení, zpřístupní i ZOO. Kdy návštěvíci budou moci do vnitřních pavilonů a restaurací. Zůstanou však hygienická opatření, nutnost udržování odstupů a rozestupů. 

3.Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí

I sem si našlo cestu přes 244 tisíc milovníků piva. Pivovarské muzeum je pro veřejnost již otevřeno. I tady panují opatření jako pivinnost mít roušku nebo dodržovat rozestupy. Historické podzemí se otevře hostům v pondělí 25. května

4. DinoPark Plzeň

Fandové Jurského parku každoročně míří do DinoParku ve velkém. Jen za minulý rok jich bylo přes 193 tisíc.  Park je otevřený denně, platné jsou pouze vstupneky zakoupené online. 3D kino se otevře 1. června.

5. Techmania

V polovině žebříčku návštěvnosti je plzeňská Techmanie. Ta vloni přivítala 183 tisíc hostů. Techmanie se za bezpečnostních opatření otevře 2. června. Zpřístupněna bude expozice i 3D Planetárium. Ve spolupráci se Západočeskou univerzitou budou na nívštěvníky dohlížet speciální termokamery.

FOTO: Nejnavštěvovanější památky v kraji 2019

Čtvrtek, 21. května 2020, 14:14

pivovar Plzeňský Prazdroj
ZOO Plzeň a jeden z nejnovějších přírůstků, šimpanzí slečna Caila

6.  ZOO Plasy

Přes 91 tisíc návštěvníků si zajede na výlet i do ZOO v Plasích. Zde mají otevřeno každý den od 9 - 20 hodin. Právě na ZOO Plasy udeřil koronavir nejtvrději, provozovatelé se dokonce obávali zániku. Na podporu zahrady dokonce vznikl i speciální účet.

7. Vyhlídková věž katedrály sv. Bartoloměje

Kdokoli, kdo navštívil Plzeň má povinnost se jít podívat na vrchol nejvyšší kostělní věže v Česku. Tak učilo minulý rok 78,5 tisíce lidí. Katedrála je v současnosti z důvodu rekonstrukce uzavřena. V plném provozu bude opět od dubna 2021. Na věz se nicméne lidé dostanou a to  10 do 18:30.

8. Zámek Zbiroh

Jako cíl návštěvy mělo Zbiroh označeno v mapě 65 tisíc hostů. Momentálně je přístupný záměcký park, lanové centrum nebo minigolf. Vnitřní expozice, restaurace a hotel se opět otevřou 25. května. 

9. Státní hrad Rabí

Do Sušice podnilo loni výlet přes 63 tisíc lidí. Stejně jako u jiných památek je i tady veřejnosti přístupný venkovní areál. Prohlídkové okruhu na návštěvníky čekají 25. května.

10. Státní hrad Švihov

Na desáté místo zařadila agentura CzechTourism hrad Švihov. Na ten zavítalo v sezoně 2019 přes 51 tisíc hostů. Hrad bude pro návštěvníky otevřen od 25. května. I tady budou platit bezpečnostní opatření jako roušky, rozestupy a desinfekce. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto zdroj: zmiňované instituce

Štítky CzechTourism, Česko, zoologická zahrada, Plzeňský kraj, výlet, hrad, Zoo Plasy, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, Zbiroh, Švihov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CzechTourism i letos sestavil žebříček nejnavštěvovanějších míst v Česku. V první padesátce jsou i zástupci z Plzeňského kraje  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.