Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od pondělí se otevřou v Plzni bazény. V Domažlicích to bude až na Den dětí

Zajít si do ZOO, navštívit nějakou památku nebo posedět s přáteli v restauraci. Od pondělí bude všechno tohle možné. Ovšem s řadou opatření. Například v bazénech nesmí najednou plavat 300 lidí, od sebe by lidé měli udržovat dvoumetrové rozestupy a roušku si mohou sundat pouze při vstupu do vody.

Za necelý týden se otevřou veřejnosti dva plzeňské plavecké areály a to na Slovanech a na Lochotíně. Ovšem i tady musí počítat lidé s omezením. Limit daný novým nařízením vlády je 300 návštěvníků. Do obou bazénů bude zřízen vstup přes venkovní pokladnu.

Bazén na Lochotíně se v pondělí otevře pouze pokud bude přát počasí. Bazén na Slovanech bude otevřen v pondělí od 6 hodin. Zároveň zde pokračuje druhá etapa rekonstrukce.

V Rokycanech se také od pondělí otevře plavecký bazén. ,,Pokladní bude návštěvníky pouštět v časových intervalech tak, aby nedocházelo ke shlukování lidí v šatnách a sprchách. Bude také nutné dodržovat minimální vzdálenost před pokladnou, kde budou vyznačené 1,5metrové úseky. Návštěvníci musejí u vchodu před pokladnou použít dezinfekční prostředek na ruce,“ popisuje některá z opatření mluvčí městaTereza Maixnerová. Venkovní rokycanské koupaliště zahájí sezónu až 1. června

V Domažlicích až na Den dětí

Po více jak dvou měsících se otevře domažlické aquacentrum a plavecký bazén. Otevření připadne na 1. června, první den tak bude určen hlavně dětem.  ,,Akce bude určena pro návštěvníky do 15 let, kteří budou mít vstup zdarma. Připravili jsme pro ně soutěže o ceny,“ uvedl Dalibor Kubů, jednatel Správy sportovních zařízení města Domažlice.

Domažlický bazén, stejně jako další zdejší sportoviště, je uzavřen od 13. března na základě rozhodnutí vlády ČR o opatřeních proti šíření koronavirové pandemie. Zrekonstruovaný  a dostavěný plavecký bazén v Domažlicích byl přitom v provozu po šestnáctiměsíční stavební odstávce teprve od konce listopadu minulého roku.

Standardní otevírací doba je v pracovní dny od 13 do 21 hodin, o víkendových dnech od 10 do 21 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MÚ Domažlice

Štítky bazén, covid-19, opatření, nařízení, koupaliště, Domažlice, Mezinárodní den dětí, Plzeň, plavecký bazén, Plzeň 2-Slovany, Lochotín, Rokycany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se otevřou v Plzni bazény. V Domažlicích to bude až na Den dětí  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.