Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeňský kraj hledá své hrdiny, lidé mohou nominovat blízké na Cenu hejtmana za záchranu života

Znáte ve svém okolí někoho, kdo v uplynulém roce pomohl zachránit lidský život? Až do června ho můžete nominovat na Cenu hejtmana za záchranu života. V minulém ročníku ocenění získal například Lukáš Brabec, který zachránil dvě děti, pod kterými se probořil led. Pamětní medaili si převzal také student Matyáš Diba, jenž zabránil tragédii, když řidič autobusu za jízdy zkolaboval. Jeho pohotovou reakci ocenil i prezident Petr Pavel.

Návrhy na ocenění mohou posílat fyzické, podnikající i právnické osoby či obce. Podmínkou je, že dotyčný musí být spjat s Plzeňským krajem. Do formuláře je třeba napsat odůvodnění, proč by si nominant zasloužil ocenění. Dokument je možné vyplnit online na webových stránkách kraje. Zájemci si ho také mohou stáhnout a poslat poštou nebo osobně doručit na podatelnu krajského úřadu ve Škroupově 18.

„Všechny odůvodněné nominace budou předloženy hejtmanovi Plzeňského kraje. Ten společně s Radou Plzeňského kraje vybere osobnosti, kterým bude předáno ocenění během slavnostního galavečera u příležitosti ocenění osobností Plzeňského kraje dne 19. listopadu 2024 v Měšťanské besedě v Plzni,“ uvádí krajský úřad. Více informací najdete ZDE.

Tři stateční převzali Cenu hejtmana za záchranu života, jednoho z nich ocenil i prezident Petr Pavel

Záchrana dvou malých dětí, pod kterými se probořil led, pomoc kamarádovi s alergickou reakcí a pohotová reakce, díky níž nedošlo k obrovské tragédii. Ačkoli se tyto události v mnohém liší, jedno mají společné. Ve všech případech jde o záchranu...

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky ocenění za záchranu života, Cena hejtmana Plzeňského kraje, záchrana života, ocenění, nominace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj hledá své hrdiny, lidé mohou nominovat blízké na Cenu hejtmana za záchranu života  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.