Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bezúčelná buzerace Plzeňáků bude pokračovat dál, ostře se opřel pirátský zastupitel Daniel Kůs do vedení města

PR článek

Politická elita v čele s ODS a její vlajkovou předvolební lodí v podobě nic neřešícího zákazu požívání alkoholu na veřejných místech města hlasovala proti mému návrhu na zrušení této buzerace Plzeňáků, říká Daniel Kůs č.2 na kandidátce Pirátů v komunálních volbách v Plzni. 

5x proč jsme proti?

Vedení města nikdy nevysvětlilo účel vyhlášky ani veřejný zájem, který má mít. Není tedy dost dobře možné ani zpětně vyhodnotit její přínosy. Omezování svobody v jakékoliv formě, zvláště jen pomocí obyčejné vyhlášky bez jasného označení veřejného zájmu, je prostě pouhou buzerací lidí. Navíc v situaci, kdy jsme si se zákazy užili v minulých letech své.

Zákaz je příliš plošný a neurčitý. Má výjimky, které ještě více komplikují již tak dost složité vymáhání.

Vymáhání se děje selektivně a sami strážníci si rozhodují po kom půjdou a koho nechají v klidu třeba na lavičce kousek od hospůdky. Před zákonem jsme si všichni ale rovni. Tímto je hrubě narušena tato rovnováha. Kohokoliv, kdo v danou chvíli popíjí třeba vně předzahrádky např. u Lokálu, tento zákaz naprosto bezdůvodně „kriminalizuje“.

Za 4 měsíce účinnosti zákazu nepřinesl žádnou viditelnou změnu.

„Je jasné, že nový primátor musel po svém nástupu, zvláště před volbami, přijít s nějakým velkým siláckým gestem. Gestem, které slibovalo jakési řešení. Ukázalo se, že jde opravdu jen o plácnutí do vody, které nejen že nic neřeší, ale podle mě ani nikdy řešit nemělo,“ nebere si servítky Daniel Kůs. „Na pondělním jednání plzeňského zastupitelstva byla šance na sebereflexi a na zrušení tohoto nesmyslného zákazu. To se bohužel nestalo a plzeňská ODS si opět prosadila svou, bez ohledu na mé jasné argumenty. Věřím, že se situace po volbách změní a umožní mi tento zákaz zrušit. Nežijeme v lehké době a buzerace je to poslední, co by měly politické špičky vůči Plzeňákům dělat," dodal Kůs.

„Více o kandidátech a programu Pirátů pro Plzeň“

„Více o mně na webu danielkus.cz

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Zadavatel Zhotovitel - Piráti Plzeňský kraj

Štítky Daniel Kůs, Piráti, vyhláška, zákazu požívání alkoholu na veřejných místech, ODS, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezúčelná buzerace Plzeňáků bude pokračovat dál, ostře se opřel pirátský zastupitel Daniel Kůs do vedení města  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.