Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

A to jsme se chtěli zeptat...

PR článek

Možná Vám neuniklo, že za volební uskupení Plzeň v srdci, kandiduje nadšenec do vojenské historie, veteránista a hlavně bývalý dlouholetý starosta Plzně 4, Michal Chalupný. Tentokrát nás nebude zajímat jeho historická motorka, ale proč a za koho kandiduje. Především, co od něj a jeho kolegů můžeme očekávat?

Jste kandidátem uskupení Plzeň v srdci, co byste nám o téhle „partě“ řekl?
V Plzni, a přiznám se, že tomu moc nerozumím, se volí lidé i v komunálních volbách podle centrální politiky.  Jsme jedno z mála „velkých měst“ v republice, kde ještě nikdy ve volbách nějak zásadně a výrazně neuspělo uskupení „místních“. Prostě Plzeňáci většinou volí v komunálních volbách jako při volbách parlamentních. Ale celostátní tváře v Plzni skutečně nekandidují. Naše kandidátka je tvořena Plzeňáky, co chtějí hlavně pracovat pro ostatní Plzeňáky. Prostě máme Plzeň v srdci.

No ale vy jste přece také sociální demokrat, tedy člen politické strany?
Jsem a nikdy jsem se za své sociálně demokratické přesvědčení nestyděl. Ale nazpátek k tomu, k čemu asi směřujete – ano na naší kandidátce najdete politiky ČSSD – bývalé i současné starosty, místostarosty, náměstka primátora a vlastně i bývalého primátora. Ale také tam najdete odboráře, sportovce, umělce, lékaře a řadu jiných profesí. Jsou to převážně lidé, co ve svém oboru už něco dokázali a lidé, co je znají, si jich a jejich práce váží. A tuhle partu, jak jste ji sám nazval, spojuje chuť pro město Plzeň a jeho občany pracovat.

A co mně jako voliči můžete nabídnout?
No spíš bych začal tím, co vám jako voliči nabídnout nemohu. A kdyby vám to snad někdo v komunálních volbách nabízel, tak vám sprostě lže a považuje vás, a za to označení se omlouvám, za blbce. Takže určitě nezastavíme válku na Ukrajině, nezlevníme pro všechny pohonné hmoty, plyn, potraviny nebo energie, a ani nevyměníme vládu v Praze. To prostě v komunálních volbách nikdo nezařídí. Takže to, co hlavně chceme Plzeňákům nabídnout, je poctivost v tom, co slibujeme. Chceme řešit konkrétní problémy, ale i přání našich spoluobčanů. Mimo našich nápadů jim chceme hlavně u našich volebních stánků naslouchat. Vědět, co vše je trápí.

Takže vy přicházející krizi neřešíte?
Naopak, férově jsme se snažili přijít na to, jak skutečně reálně můžeme v Plzni pomoc. A přišli jsme na to, že když už se dokázalo odpustit jízdné v MHD tisícům Ukrajinců v jejich krizové situaci, je jen logické, že takové opatření musí být použitelné i pro Plzeňáky. Tedy po dobu krize odpustit jízdné v hromadné dopravě. Další pomocí v krizi je pak zastropování cen tepla z teplárny, vody z vodárny a nájmů v městských bytech. Tam to totiž město ovlivnit může, ale jinde skutečně ne. Další věc, která může pomoci, je po přechodnou dobu odpustit daň z nemovitosti, ale o tom je třeba diskutovat. Také rovnou říkáme, že je to po dobu krize, že je třeba pak dopady vyhodnotit. A celkově zjistit, zda to nakonec nebude třeba v případě MHD přínosné nejen pro cestující, ale i pro dopravní situaci, ekologii
a miliardové částky s tím pro město Plzeň spojených.

A pár dalších zásadních věcí byste nám ještě prozradit mohl?
Dobře, tak asi ty, co jsou důležité pro celé město, ale určitě to teď nebudou všechny. I ze zkušenosti posledních týdnů, kdy proběhl pokus o prosazení likvidace letiště v Líních a jeho nahrazení gigamontovnou, zcela jasně říkáme STOP dalším průmyslovým halám.  Ať už je to letiště v Líních nebo lokalita u Ústředního hřbitova na Doubravce, případně jinde. Chceme pracovat na programu dostupného bydlení. To je poměrně složitý problém, ale máme na něj reálné recepty. Pak bychom chtěli rozlousknout dva už značně červivé ořechy, a to jednou ranou. Je to havarijní stav budovy „Pekla“ a zároveň miliardové stavby galerie v lokalitě U Zvonu. Náš recept je ušetřené peníze, a určitě i peníze z dotací státu nebo EU, využít na rekonstrukci Pekla. V objektu lze při rekonstrukci a zachování oblíbeného sálu pro společenské akce také vytvořit nové prostory pro umístění galerie, a to v památkově nechráněných částech. To, že tím může vzniknout ve spojení s budovou Nového divadla „kulturní srdce v centru Plzně“, je už jen třešnička na dortu.

A co byste chtěl říct na závěr?
Tak hlavně chci zdůraznit, že to zdaleka nejsou všechny věci, které jak ve městě, tak na městských obvodech chceme prosazovat. O těch, ale i o nápadech občanů, chceme diskutovat v ulicích při kontaktní kampani.  Důležité je, že vsázíme na selský rozum Plzeňáků, zkrátka máme Plzeň v srdci.

Plzeň v srdci - ČSSD a nezávislí kandidáti - najdete nás na FB, Youtube a WEBU nebo se s námi přijďte potkat dne 18.9. 2022 od 14:00 ke Zvonu. Těším se na Vás!  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Zadavatel/ zhotovitel: Plzeň v Srdci - ČSSD a Nezávislí kandidáti, Plzeň v Srdci

Štítky Plzeň v Srdci - ČSSD a Nezávislí kandidáti, Michal Chalupný, komunální volby, Plzeň, krize, ČSSD, Evropská unie, ruská invaze na Ukrajinu, Praha, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A to jsme se chtěli zeptat...  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.