Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

ČSSD povede do sněmovních voleb v Plzeňském kraji Robin Šín, lékař, pedagog a krajský koordinátor očkování

Lídrem krajské kandidátky ČSSD pro říjnové parlamentní volby se stal v Plzeňském kraji Robin Šín, lékař záchranné služby, FN Plzeň, krajský koordinátor očkování a vysokoškolský učitel. Dvojkou je bývalý starosta Doubravky Michal Chalupný a trojkou na kandidátce je bývalý poslanec a senátor Jan Látka.

„Běžní zaměstnanci a drobní živnostníci budou po covidové pandemii potřebovat sociální demokracii. budeme muset ochránit lidi před ekonomickou krizí. Naše recepty v minulosti fungovaly a obyčejných lidí jsme se dokázali zastat. Všem musí být jasné, že pravice půjde jen s myšlenkou na škrty, snížení výdajů na veřejné služby, zavedení různých spoluúčastí a zvýšením některých daní. To už tu bylo za předchozí hospodářské krize. Po dubnovém sjezdu ČSSD představíme nový tým a moderní sociálně demokratický program,“ uvedl pro Plzeňskou Drbnu Robin Šín.

Podle jeho slov má i v 21. století sociální demokracie své nezastupitelné místo. „Naopak nepotřebujeme nestabilní "hurá hnutí" a rychle vzniklé strany, které tvrdí, že vše budou dělat jinak a všechno vyřeší. To už tu bylo opakovaně,“ uvedl nový krajský lídr ČSSD.

Na on-line krajské konference ČSSD se vedle kandidátky pro nadcházející volby do Sněmovny volil také nový krajský šéf sociální demokracie v Plzeňském kraji. Tím se stal radní Plzně pro bezpečnost a bývalý primátor Plzně Martin Zrzavecký. V čele krajské organizace střídá po letech dosavadního předsedu a bývalého ministra vnitra Milana Chovance. Ten se stal čestným předsedou, stejně jako jeho předchůdci Václav Votava a Václav Šlajs. Prvním místopředsedou se stal Ivo Grüner, dosavadní člen předsednictva, který koncem loňského roku skončil na kraji jako dlouholetý náměstek hejtmana.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČSSD, parlamentní volby, lídr kandidátky, Robin Šín, Plzeňský kraj, Jan Látka, Michal Chalupný, Fakultní nemocnice Plzeň, sociální demokracie, Doubravka, Plzeň, Milan Chovanec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD povede do sněmovních voleb v Plzeňském kraji Robin Šín, lékař, pedagog a krajský koordinátor očkování  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.