Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lídrem kandidátky KSČM pro parlamentní volby se v Plzeňském kraji stal Jiří Valenta

Poslanec a zastupitel Plzeňského kraje Jiří Valenta se stal lídrem krajské kandidátky KSČM pro podzimní parlamentní volby. Rozhodli o tom v elektronickém hlasování  delegáti krajské konference strany. Krajský výbor také schválil pořadí kandidátů. Kandidátku ještě musí potvrdit celostátní orgán strany.

"Pokud bych se dostal do Sněmovny, tak bych chtěl navázat na svoji současnou práci. To znamená s důrazem na zahraniční politiku, pracuji teď jako místopředseda Výboru pro evropské záležitosti. Důležitá je pro mě také mediální tématika. Od delegátů okresů našeho kraje jsem dostal na pozici lídra kandidtky důvěru, které si nesmírně vážím. Volební program budeme sestavovat centrálně na republikové úrovni. KSČM preferuje sociálně spravedlivou společnost. Chceme tedy hájit zájmy co největího počtu lidí," uvedl Jiří Valenta.  

Za lídrem Jiřím Valentou bude na druhém místě kandidátky Josef Švarcbek z Tachovska, trojkou se stal Jaroslav Rehák z Klatovska. Další pořadí patří kandidátům zastupujícím zbývající okresy kraje. Informoval o tom mluvčí krajské organizace KSČM Jan Rejfek.

O svých lídrech pro parlamentní volby už má jasno i několik dalších politických stran a uskupení v Plzeňském kraji. Nejsou však mezi nimi zatím vládní strany ANO a ČSSD. Lídrem společné kandidátky Spolu(ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) se stal plzeňský primátor, poslanec a místopředseda ODS Martin Baxa. Za TOP 09 by měl na této společné kandidátce stát nejvýše náměstek hejtmanky Marek Ženíšek, za lidovce místostarosta plzeňského obvodu Stanislav Šec.

V koalici půjdou také do parlamentních voleb Piráti a STAN, společným lídrem bude bývalý plzeňský hejtman Josef Bernard za STAN, za ním bude Pirát Daniel Kůs.

Ohodnoť článek

Foto FB Jiřího Valenty

Štítky parlamentní volby, Sněmovna, lídr kandidátky, KSČM, Jiří Valenta, Plzeňský kraj, Poslanecká sněmovna ČR, ODS, TOP 09, Starostové a nezávislí, Josef Švarcbek, Jan Rejfek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem kandidátky KSČM pro parlamentní volby se v Plzeňském kraji stal Jiří Valenta  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.