Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hrdost občanů našeho kraje je prioritou kandidáta Sociální demokracie do Zastupitelstva Plzeňského kraje Jiřího Stručka

PR článek

Bc. Jiří Struček (57 let) je vystudovaný ekonom. V letech 1990-1997 pracoval na pozici ekonomického zástupce ředitele v potravinářském podniku. 1998-2002 byl ekonomickým zástupcem ředitele ve školském zařízení. V roce 2002 se stal místostarostou Tachova a v roce 2014-2018 byl starostou Tachova. V období 2008-2016 byl náměstkem hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, mládeže, sportu, kultury a cestovního ruchu. V současné době je zastupitelem Tachova a předsedou finančního výboru. Pracuje jako vychovatel Regionální hokejové akademie Plzeňského kraje a je krajským předsedou Českého svazu ledního hokeje.

Jiří Struček se často pohybuje mezi mladými lidmi, a to nejen sportovci. Podporuje jakékoliv zlepšení podmínek života dětí a dospělých v Plzeňském kraji hlavně v oblasti sportovních aktivit, kultury a cestovního ruchu.

Občané Plzeňského kraje se Jiřího Stručka mimo jiné ptali:

Jste kandidátem Sociální demokracie pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje. Jaké jsou Vaše hlavní priority, s kterými hodláte kandidovat?
Kandiduji s heslem, že i na Tachovsku, Klatovsku, Rokycansku a Domažlicku chceme žít zdravě a v bezpečí, jezdit po kvalitních silnicích, mít dostupné služby a být hrdými občany našeho kraje napříč veškerým děním, které lze s činností a životem kraje spojit.

Na kandidátní listině jsou některá známá jména z krajské politiky, ale i úplní nováčci. Vidíte právě v tomto šanci na úspěch?
Je to určitě velká výhoda, protože lze využít zkušenosti lidí, kteří mají za sebou mnoho úspěchů ve svých kariérách a nemají se za co stydět. Nové tváře zase oživí kandidátku a přijdou s novým pohledem na věc. V každém případě lze vytvořit funkční celek v krajském zastupitelstvu, který bude fungovat ve prospěch rozvoje Plzeňského kraje.

Ve vedení kraje jste působil v minulosti i vy a celá řada vašich kolegů. V čem vidíte asi největší rozdíl v dřívějším fungování kraje oproti stávající koalici?
Myslím, že v současné době má celá řada radních povinnosti v jiných rolích a funkcích. Někdy dokonce i na úrovni nejvyšší státní politiky. Dříve se drtivá většina z nich věnovala pouze činnosti v rámci krajské politiky. Dá se ještě pochopit spojení krajské a komunální politiky, ale vyšší funkce už se prostě nedají dělat na 100 %. Myslím, že Plzeňský kraj by si určitě zasloužil mít všechny radní na plný úvazek.

V celostátních preferencích na tom Sociální demokracie není příliš dobře, ale krajské volby jsou asi o něčem jiném. Jak byste chtěl přesvědčit voliče, že tu Sociální demokracie stále je a má cenu ji volit?
Bohužel i krajské volby bývají referendem o vládě a zapomíná se na krajská témata, která by měla voliče zajímat. Sociální demokracie tu je už více jak 140 let a vždy hájila zájmy většiny, nejen některých skupin. O tom, že Sociální demokracie jako nejstarší levicová strana zde chybí se přesvědčuje současný Parlament, kde opravdu není k dispozici ta skutečná levicová strana a jsou zde jen strany pravicové a populistické. To určitě nechceme mít v krajském zastupitelstvu. SOCDEM je přesně ta strana, která se za Vás dokáže vždy postavit a pro Vás všechny toho nejvíce udělat.

___________________________________________________________________________

ZADAVATEL/ZPRACOVATEL SOCDEM

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, krajské volby, Sociální demokracie, Jiří Struček, Zastupitelstvo Plzeňského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrdost občanů našeho kraje je prioritou kandidáta Sociální demokracie do Zastupitelstva Plzeňského kraje Jiřího Stručka  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.