Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedinečné hřiště na Senečáku už slouží svému účelu, hostilo první mezinárodní turnaj ve vodním pólu

Unikátní betonové hřiště vzniklo už před pěti lety. Kvůli nedostatku vody a následné koronavirové pandemii si museli vodní pólisté na jeho plnohodnotné zprovoznění pár let počkat. Letos už mohou areál centra využívat pro utkání, sportovní kempy i příměstské tábory. V rámci slavnostního otevření se tam už uskutečnil první mezinárodní turnaj. Síly mezi sebou poměřily týmy z Česka a Německa.

Sezonu letošního roku otevřel první ročník turnaje O pohár starostky Městského obvodu Plzeň 1. Na hřišti se utkaly čtyři týmy juniorů do 16 let, vítězný pohár si odvezli hráči z německého Weidenu. Plzeňský tým Klubu vodních sportů Plzeň (KVS) vybojoval třetí místo.

„V roce 2017 nechalo město Plzeň vybudovat betonové hřiště na vodní pólo v Seneckém rybníce, který v té době procházel kompletním čištěním. Postaveno bylo nejen ohraničující hřiště, ale realizovány byly i úpravy břehů a okolí, rybník se povedlo v místě hřiště prohloubit a na většině jeho plochy odstranit letité nánosy bahna. Konstrukce ze železobetonu dobře odolá povětrnostním vlivům i případným vandalům. Samotná stavba hřiště vyšla přibližně na 4,9 milionu korun bez DPH,“ popsal plzeňský primátor Pavel Šindelář (ODS).

Voda po letech přitekla do rybníka, hráči vodního póla mohou už naplno trénovat na unikátním venkovním hřišti

Vodní pólo je tak trochu na okraji zájmů. Přitom se jedná o jeden z fyzicky nejnáročnějších sportů, kdy musí být hráč nejen velmi zdatným plavcem, ale také týmovým hráčem. Zde totiž víc, než kde jinde platí, že makat musí všichni. Tréninky i...

Turnaj ale nebyl jen o soutěžení. Cílem akce bylo také mladým sportovcům i veřejnosti představit nově zrekonstruované zázemí, kde nechybí společenská místnost, šatny, sociální zařízení nebo sklad sportovního vybavení. K dispozici je tam také posilovna a pokoj s 18 lůžky. Do budoucna by tam rádi ještě zprovoznili také saunu. Klub vodních sportů doufá, že právě tyto atraktivní podmínky vzbudí u Plzeňanů zájem o tento sport.

„Na postupnou rekonstrukci svého zázemí jim město přispělo celkovou částkou přes 1,1 milionu korun z rozpočtu magistrátního odboru sportu. Klub ve svém zázemí pořádá kromě zápasů a turnajů i sportovní kempy, tábory nebo sportovní soustředění,“ upřesnila mluvčí magistrátu Eva Kriegerová.

Venkovní hřiště má rozměry 18 x 25 metrů a umožňuje pólistkám a pólistům trénovat a hrát v letních měsících prakticky po celý den. Kvůli velmi suchým rokům 2018 a 2019, v jejichž průběhu došlo k poklesu spodních vod v oblasti boleveckých rybníků, se sportovci dočkali úplného obnovení stavu hladiny a zprovoznění hřiště až v červnu 2021.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky vodní pólo, Plzeň, sport, Senecký rybník, mezinárodní turnaj, sucho, unikátní hřiště, Bolevec, Německo, Česko, ODS, Pavel Šindelář, Weiden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedinečné hřiště na Senečáku už slouží svému účelu, hostilo první mezinárodní turnaj ve vodním pólu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.