Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Sportmanie se letos přestěhuje do Škoda sport parku na Slovanech, zdarma nabídne téměř stovku sportů

Několikadenní svátek sportu si ke konci letních prázdnin užijí Plzeňané v nové lokalitě. Po sedmi letech se oblíbená akce stěhuje do Škoda sport parku na Slovanech. Sportmanie bude tradičně zdarma a zájemců nabídne desítky sportů i autogramiády s olympijskými medailisty.

„Z důvodu revitalizace parku za obchodním centrem Plzeň Plaza jsme museli nalézt nové místo pro Sportmanii. Z vytipovaných míst se vedení města rozhodlo uspořádat nově Sportmanii ve slovanském sportovním areálu Škoda sport park Plzeň. Slovanský Škoda sport park Plzeň přivítá opět návštěvníky nejen z Plzně, ale z celého kraje, kteří si budou moci vyzkoušet desítky sportovišť,“ vysvětluje primátor města Plzně Pavel Šindelář (ODS).

Park za plzeňským OC Plaza čeká velká proměna, město přijde úprava prostoru na 38 milionů

Razantními změnami projde v příštích měsících území plzeňského parku za OC Plaza, kde se konají větší městské akce. Cílem je dosáhnout toho, aby prostor vyhovoval stávající potřebě a aby především poskytl prostor pro setkávání lidí. Přípravné práce...

Letošní ročník se uskuteční od 20. do 28. srpna a podle pořadatelů si lidé budou moci vyzkoušet bezmála stovku sportů. Podobně jako v loňském roce se budou sportoviště po třech dnech obměňovat, aby lidé měli chuť se na místo opět vrátit. Pro malé sportovce budou opět čekat také medaile.

„Během devíti dnů nabídneme nejen sport, ale také bohatý doprovodný program, ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Letos se konečně po dvou covidových letech vydáme na Roadshow Plzeňského kraje. Od 20. do 23. června vždy od 8:30 do 17 hodin zavítáme do Rokycan, Tachova, Domažlic a Klatov. Dopoledne nabídneme program pro základní školy, odpoledne pak pro širokou veřejnost,“ doplňuje první náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).

Srpnová akce se také ohlédne za letošními zimními olympijskými hrami v Pekingu, kdy nabídne lidem setkání s účastníky her i s medailisty. Dokonce si lidé vyzkouší některé zimní sporty i během parného léta. Novinkou v letošním roce bude finálová střelnice Mistrovství České republiky v lukostřelbě dospělých. Ta bude umístěna přímo ve sportovním parku v neděli 21. srpna. Vstup do sportovního parku bude zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky Sportmanie, sport, Plzeň, akce, letní akce, olympijské hry, Škoda Sport, Plzeň 2-Slovany, ODS, Pavel Šindelář, ANO 2011, Roman Zarzycký, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportmanie se letos přestěhuje do Škoda sport parku na Slovanech, zdarma nabídne téměř stovku sportů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.