Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Belgičan Neuville ovládl Středoevropskou rally. Fin Rovenperä s předstihem slaví druhý mistrovský titul

Středoevropská rally je v cíli. Vítězem prvního ročníku soutěže světového šampionátu, která se jela na území Česka, Rakouska a Německa se stal Belgičan Thierry Neuville s továrním Hyundaiem i20 N Rally1. I druhé místo v závodě stačilo k zisku titulu světového šampiona pro rok 2023 Finovi Kallemu Rovanperovi s Toyotou. Mladý pilot tak obhájil loňský titul, který má tentokrát jistý už před poslední soutěží sezony. Stupně vítězů na Středoevropské rally doplnil Estonec Ott Tänak s Fordem.

„Tenhle titul je pro mne důležitější než ten loni. Bylo to těžší. Díky spolujezdci a celému týmu,“ řekl krátce po projetí cílem Rovenperä.


Kalle Rovenperä.

Třiadvacetiletý Rovenperä měl před startem rallye v čele průběžného pořadí MS náskok na týmového kolegu z továrního týmu Toyoty Evanse 31 bodů. Rovenperä k obhajobě titulu už před posledním závodem sezony potřeboval náskok udržet. Evans v sobotu havaroval a tím cestu za titulem Rovenperovi velmi ulehčil. „Zkusili jsme to. Upřímně Kalle nasadil v pátek tempo, kterému jsme nestačili,“ shrnul v cíli Brit Evans.

Vítězem Středoevropské rally se stal Belgičan Thierry Neuville s továrním Hyundaiem. Ten se do čela průběžného pořadí dostal v půli soutěže a výsledek udržel až do cíle. „Odvedli jsme dobrou práci a podávali vyrovnané výkony, což se vyplatilo. Je to práce celého týmu. Teď už se těším na poslední soutěž,“ popsal dojmy v cíli soutěže Neuville.


Thierry Neuville.

Nejlepším českým účastníkem se stal podle očekávání pilot Škody Fabia RS Rally2 Erik Cais. Ten celou soutěž stoupal pořadím až na konečné jedenácté místo. V kategorii WRC2 pak vybojoval druhé místo a třetí mezi vozy RC2. „Nebyla to lehká soutěž. Dnes jsme se už jen soustředili na to dojet na stupních vítězů. Díky všem, doufám, že si to užili jako my,“ řekl v cíli spokojený český pilot.

Ohodnoť článek

Foto Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing WRC | Zdroj eWRC

Štítky soutěž, Česko, rallye, Toyota, Ott Tänak, Hyundai, Thierry Neuville, Erik Cais, Kalle Rovanperä, Německo, Středoevropská rally, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Belgičan Neuville ovládl Středoevropskou rally. Fin Rovenperä s předstihem slaví druhý mistrovský titul  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.