Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fin Kalle Rovenperä může na Středoevropské rally oslavit titul. Jeho rival Elfyn Evans havaroval

Finský pilot Kalle Rovenperä jedoucí s Toyotou je jen krůček od obhajoby titulu mistra světa v rally. Jeho jediný rival Elfyn Evans z Velké Británie zhruba v polovině druhé etapy Středoevropské rally havaroval. Po nárazu do stodoly jednoho z domů soutěžní den nedokončil. Rovenperä má v čele průběžného pořadí mistrovství světa náskok na týmového kolegu z továrního týmu Toyoty Evanse 31 bodů, k obhajobě titulu jej potřebuje udržet. Evans se může do soutěže ještě v neděli teoreticky vrátit a získat maximálně pět bodů v závěrečné power stage, takže rodák z Jyväskylä ještě s jistotou slavit nemůže.

„Už před startem do erzety jsem věděl, že Elfyn havaroval, tak proč bych riskoval? V předešlém testu jsem měl krizovku, teď je důležité dokončit rally,“ řekl Rovenperä v cíli celkově jedenáctého měřeného testu, ve kterém ztratil na Neuvillea 22 sekund. 

Právě Belgičan Neuville se dnes stal novým lídrem soutěže. Hned za ním figuruje v průběžném pořadí předposlední soutěže šampionátu Rovenperä. „Chtěl jsem dnešek končit s dobrým pocitem, tak jsem trochu přidal. Jsou to asi nejtěžší asfaltové podmínky, co jsem kdy zažil,“ dodal po poslední sobotní rychlostní zkoušce finský pilot. Ten na Neuvillea ztrácí skoro půl minuty. „Hrozně mě to teď bavilo, má rád jízdu ve tmě. Jel jsem to ale opatrně, odpoledne si jen hlídám náskok,“ řekl v cíli etapy Neuville. Průběžně třetí místo drží s odstupem skoro dvou minut na Belgičana Estonec Ott Tänak.

Nejlepší českou posádkou zůstává Erik Cais navigovaný Danielem Trunkátem. S Fabií RS Rally2 jsou dvanáctí celkově a ve své kategorii drží čtvrté místo.

Poslední soutěžní den čeká na posádky v neděli, kdy pro ně pořadatelé připravili jen 67 měřených kilometrů. Na cílové rampě v Pasově tak může být korunován letošní světový šampion v rally.

Ohodnoť článek

Foto Hyundai Motorsport | Zdroj ČTK, eWRC.cz

Štítky soutěž, Česko, rallye, Toyota, Ott Tänak, Hyundai, Thierry Neuville, Erik Cais, Kalle Rovanperä, Německo, Středoevropská rally, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fin Kalle Rovenperä může na Středoevropské rally oslavit titul. Jeho rival Elfyn Evans havaroval  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.