Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Již zítra odstartuje z náměstí Republiky 17. ročník automobilové rallye, přihlásilo se přes 100 posádek

Milovníci motosportu se dočkají i letos Rallye Plzeň, která navázala na tradici soutěže z 80. let. Pořadatelé chystají už její sedmnáctý ročník, který se uskuteční 2. a 3. června 2023. V minulém roce se na její start postavilo celkem 105 posádek, což byl v rámci národního seriálu Autoklub Rallysprint série druhý největší počet. Letos pořadatelé hlásí ještě větší zájem a slibují atraktivní podívanou.

„Také letos je Rallye Plzeň zařazena do šampionátu jednodenních soutěží, stejně jako loni bude její součástí také zápolení historických vozů. Zatímco v uplynulých dvou ročnících se trať soutěže měnila jen v detailech, letos se připravují novinky,“ uvedl Karel Špaček z media teamu.

Ještě během dnešního podvečera se mohou zájemci vydat na náměstí Republiky, kde se od 18:30 slavnostně představí všichni účastníci závodu. Následující den, tedy v sobotu 3. června, odstartuje v 10 hodin první posádka. Trať má 219 kilometrů, přičemž posádky budou vyjíždět s minutovými rozestupy. Postupně absolvují osm měřených úseků rychlostních zkoušek, které dohromady měří 75,54 kilometrů.  V úsecích mezi Všeruby – Úněšovem, Šipínem – Křelovicemi, Čerňovicemi – Líšťany a Chotíkovem – Čeminy absolvují každou dvakrát.

Pořadatelé očekávají, že se první posádka dostaví do cíle u katedrály sv. Bartoloměje v 17 hodin. Tam se uskuteční také vyhlášení výsledků. Do letošního ročníku se přihlásilo 114 posádek se soutěžícími z pěti zemí. Přesný harmonogram doprovodného programu a divácká místa, odkud je nejlepší závod sledovat, najdete na webových stránkách rallyeplzen.cz.

Ohodnoť článek

Foto Rallyservice.cz

Štítky Rallye Plzeň, motosport, Autoklub Rallysprint, Rallye, automobilové závody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již zítra odstartuje z náměstí Republiky 17. ročník automobilové rallye, přihlásilo se přes 100 posádek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.