Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Plzeň si z Třince veze tři body a těsnou výhru 0:1, vyrovnávací gól přišel až po závěrečném klaksonu

Indiáni dokázali i podruhé v sezoně porazit Oceláře ze Třince. Zápas 47. kola extraligy rozhodl jediný gól Gustafa Thorella. Domácí sice zvládli při hře bez gólmana vyrovnat, branka ale padla po vypršení 60. minuty a sudí ji po konzultaci s videorozhodčím označili za neplatnou.

O výhře čtvrtého týmu soutěže nad lídrem rozhodl v přesilové hře Gustaf Thorell. O čisté konto se podělili Dominik Pavlát a Miroslav Svoboda, který zastoupil v brance svého kolegu na dvě minuty během opravy masky. První šanci měl hostující Dufek, Kacetla ale nepřekonal. Na druhé straně si podobně vedl Daňo. Největší příležitost v úvodní třetině ale spálil Bulíř, který zblízka ani nadvakrát nedopravil puk do branky.

Třinec začal druhou třetinu náporem, ale z přečíslení dva na jednoho mohli udeřit hosté. Kapitán Kindl uvolnil Přikryla, jenž ale netrefil kotouč čistě při střele do odkryté branky. Plzeň ale přeci jen o chvíli později otevřela skóre, když využila svou první přesilovou hru v zápase. Povedenou souhru zakončoval do prázdné branky Thorell.

Hostující gólman Pavlát měl ve 34. minutě problémy s přilbou a nuceně přenechal na pár střídání své místo Svobodovi. Ten málem z první střely inkasoval. Zahradníčkovo nahození od modré čáry tečoval Chmielewski a puk směřoval do branky, jenže hosty zachránil Holý. Svoboda se ještě poté zaskvěl při gólové šanci Vrány.

Třinec si nepomohl ani svou tradiční zbraní - přesilovou hrou, v níž mohl naopak na začátku třetí třetiny zvýšit Mertl, ale z dobré pozice těsně minul. Mertl se v dalším střídání pustil do bitky s Daňem, jejich souboj ale spíše připomínal zápasnickou přetahovanou.

Domácí dobývali branku soupeře, v největší šanci vychytal Douderu efektně lapačkou Pavlát. S přibývajícím časem vznikala v jejich defenzivě okénka, Kacetl ale vychytal Kodýtka i nepříjemnou teč spoluhráče Růžičky. Třinec hrál závěrečné dvě minuty bez brankáře a posledních 35 sekund proti čtyřem. Přesilovou hru téměř využil Kundrátek, ale rozhodčí po krátké poradě u videa vyrovnávací trefu neuznali.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Marian Ježowicz

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Třinec, HC Oceláři Třinec, FC Viktoria Plzeň, přesilová hra, Miroslav Svoboda, Dominik Pavlát, Gustaf Thorell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň si z Třince veze tři body a těsnou výhru 0:1, vyrovnávací gól přišel až po závěrečném klaksonu  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.