Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Věřím, že se z toho brzy dostaneme, říká plzeňský hokejový útočník po čtvrtém prohraném zápasu

V posledním zápasu proti Liberci padli plzeňští hokejisté 1:4 a nadále tak čekají na první letošní výhru. Střelec jediného gólu domácích Filip Přikryl uvedl, že po první vyrovnané třetině šel jejich výkon rapidně dolů. Nicméně nadále doufá, že se jim podaří smůlu zlomit.

První třetina pátečního utkání byla vyrovnaná, nicméně prostřední dějství vůbec domácím nevyšlo. Liberec se dokázal dostat do vedení, a to už ve třetí dvacetiminutovce už nepustil. „Přestali jsme se tlačit do brány, měli jsme snad tři střely za třetinu, což se nemůže stát. Určitě se na to zítra podíváme, nemůžeme mít takové výpadky v utkání. Je dost možné, že nás to stálo zápas,“ říká po duelu s Tygry Filip Přikryl.

Jak již bylo řečeno, Škodovka nezažívá dobré období, prohrála čtyřikrát v řadě. „Tohle může potkat každý tým, teď je důležité jak se k tomu postavíme. Je třeba se zaměřit na chyby, které děláme a věřím, že se z toho brzy dostaneme,“ doufá plzeňský útočník.

Trenér Miloš Říha na tiskové konferenci prozradil, že Plzeň hraje příliš složitě, což mu Přikryl souhlasně odkýval.  „Když se nedaří, tak vždy je největší síla v jednoduchosti. Je třeba si dostat do hlav, že jsme dlouho nebodovali a říct si, že takhle to dál nejde. Všichni si toho musíme být vědomi,“ doplnil.

Škoda šla do zápasu v kombinované sestavě, nicméně dle slov hráče to na výsledek vliv nemělo. „V týmu jsou všichni kvalitní hráči, takže mně osobně je jedno, s kým nastoupím. Takhle to má myslím každý. Je důležité, abychom všichni tahali za jeden provaz a neřešili, v jaké sestavě nastoupíme. Musíme jít do zápasu s tím, že chceme urvat body, které rozhodně budeme potřebovat,“ říká plzeňský odchovanec.

Nyní přichází na řadu konfrontace s celky, které jsou na opačném pólu tabulky. V neděli Západočeši zajíždějí do Chomutova na zápas s Kladnem, v úterý doma hostí poslední Zlín. „Přeji si, abychom s týmem co nejdříve odvrátili tuhle nepříjemnou sérii. My se ale nedíváme doprava doleva, jestli chceme být úspěšní, tak musíme porazit kohokoliv,“ říká závěrem Filip Přikryl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Liberec, ohlasy, rozhovor, Bílí Tygři Liberec, ŠKODA AUTO a.s., Rytíři Kladno, PSG Zlín, Piráti Chomutov, Miloš Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že se z toho brzy dostaneme, říká plzeňský hokejový útočník po čtvrtém prohraném zápasu  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.