Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejisté Plzně porazili Litvínov 2:0, skórovali Mertl a Gulaš

Hokejisté Plzně porazili ve 2. kole extraligy Litvínov 2:0 a připsali si první výhru v novém ročníku. Výraznou střeleckou převahu Indiáni vyjádřili pouze dvěma góly, když skórovali hráči elitního útoku Tomáš Mertl a Milan Gulaš. Severočeši směrem dopředu příliš nebezpeční nebyli, Dominiku Frodlovi stačilo k čistému kontu jen jedenáct zákroků.

"Chtěli jsme hrát agresivně, aby se hrálo spíš u nich než u nás. Jsem rád, že jsme dnes gól nedostali. Určitě nechceme dostávat tolik gólů jako na Spartě. To je důležité do dalších zápasů," řekl Mertl po utkání.

Před utkáním se domácí klub rozloučil s Ondřejem Kratěnou, který letos ukončil úspěšnou kariéru. Jeho bývalí spoluhráči začali aktivně, Indrákovi ale stačil zakončení do odkryté branky ztížit faulem Hübl. Následnou plzeňskou přesilovku hosté přečkali a v 10. minutě mohl během početní výhody Litvínova otevřít skóre z bezprostřední blízkosti právě Hübl. Frodl ale skvěle zasáhl.

Za chvíli už hosté slavili, ale Plzeň využila trenérskou výzvu a rozhodčí branku po kontrole pro postavení hráče v brankovišti neuznali. Poté převzali iniciativu znovu Indiáni, trefa Eberleho však pro zásah vysokou holí také neplatila. Následně Vráblík pálil od modré čáry jen do břevna a šance Gulaše s Kodýtkem zastavil pozorně chytající Janus. Nápor domácích vyvrcholil v závěru první části při přesilové hře pět na tři a 43 vteřin před první sirénou se po rychlé kombinaci prosadil z mezikruží Mertl.

"Někdy takové zápasy jsou. Střel a šancí bylo dost, ale góly nepadaly. Musíme s z toho poučit a příště dát uklidňující gól mnohem dřív," řekl Mertl, který úspěšně navázal na osvědčenou spolupráci s Gulašem z předminulého ročníku. "Začátek je důležitý a věřím, že to bude pokračovat. Navázali jsme tam, kde jsme přestali. Snad nám to bude šlapat dál," přál si Mertl, jenž si už připsal dvě branky a tři asistence.

Do prostřední části vstoupili hráči Vervy důrazněji a díky zlepšenému pohybu otupili plzeňský tlak. Navíc Janus dokázal zastavit střelu nekrytého Čerešňáka a Moravčík ve 25. minutě ve vlastním oslabení ranou zápěstím trefil jen levou tyčku.

"Dneska jsme to tam střílel do všech směrů, ale prostě mi nebylo dáno. Dvakrát se za tím gólman jenom ohlédnul, ale gól to nebyl. Hokejku kvůli tomu ale měnit nebudu," usmíval se po utkání reprezentační bek Michal Moravčík.

Litvínovští se soustředili především na defenzivu, přesto po polovině zápasu zapomněli mezi kruhy na Vlacha, ten však v dobré pozici zamířil nad. S blížícím se koncem druhé třetiny domácí zjednodušili hru a tlačili se před branku, hosté ovšem díky Janusovi přežili přesilovku s nebezpečnou Vlachovou tečí.

"My jsme prakticky jednu celou třetinu byli vyloučení a to nám vzalo spoustu sil. Už jsme se nezmohli na zkorigování výsledku. Chtěli jsme se ještě vrátit do zápasu v závěru při přesilovce, ale nepovedlo se to. Početní výhody zatím nedokážeme využít, ale dneska nás srazily spíš fauly," našel hlavní příčinu nezdaru trenér Vervy Jiří Šlégr.

Střelecká převaha Indiánů pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. Hosté ale odolali dvěma oslabením za sebou. V největší příležitosti orazítkoval Čerešňákův pokus brankovou konstrukci. V 52. minutě mohlo udeřit na druhé straně, když při trestu za příliš mnoho hráčů na ledě odražený puk napálil Ščotka zblízka jen do pravé tyčky.

Vervu poté ještě ve hře udržel Janus, který při další plzeňské přesilovce vleže vyrazil gólovou střelu Mertla. Hosté však neměli na zvrat síly, naopak Moravčík trefil po rychlé akci znovu břevno a v 57. minutě uzavřel skóre pohotovou dorážkou z otočky kapitán Gulaš.

Autoři | Foto Jan Štěpánek

Štítky Sport, hokej, extraliga, 2. kolo, Plzeň, Litvínov, Tomáš Mertl, Milan Gulaš, FC Viktoria Plzeň, HC Verva Litvínov, Indiáni, Dominik Frodl, hokejista, Michal Moravčík, AC Sparta Praha, Ondřej Kratěna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Plzně porazili Litvínov 2:0, skórovali Mertl a Gulaš  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.