Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Plzně porazili Hradec Králové 4:2 a popáté v řadě bodovali

Hokejisté Plzně porazili v 9. kole kole extraligy Hradec Králové 4:2 a bodovali v pátém utkání za sebou. Tři z posledních čtyř zápasů Západočeši vyhráli. Po vyrovnané první třetině rozhodla 35. minuta, kdy domácí díky nakonec vítězné trefě Matyáše Kantnera dokázali bleskově odpovědět na vyrovnávací gól Filipa Pavlíka na 2:2. Znovu zkorigovat výsledek už Východočeši, na jejichž střídačce stál i bývalý trenér Plzně Ladislav Čihák, nezvládli a prohráli teprve potřetí v novém ročníku.

Domácí překvapili soupeře aktivním nástupem a již ve 4. minutě po průniku Maláta kolem levého mantinelu otevřel zblízka Přikryl skóre. Další příležitosti už hosté i díky výkonu gólmana Kiviaha, který v extralize nastoupil poprvé, přečkali a postupně se osmělili směrem dopředu. V 10. minutě ale Smoleňák z mezikruží neprostřelil Furcha a za chvíli Kevin Klíma svůj brejk zakončil střelou do pravé tyčky. Plzeňský gólman inkasoval až v 19. minutě, když po zaváhání Schleisse během přesilovky čelil dvojici nájezdníků a Cingel vyrovnal.

Na začátku prostřední části se protáhl až před odkrytou branku Schleiss, ale zakončení mu překazil faul Pavlíka. Následující přesilovku ve 25. minutě využil nenápadným nahozením na 2:1 Dzierkals. Odpovědět mohl rychle na brankovišti nekrytý Lev, v dobré pozici ovšem Furcha nepřekonal. Hosté vyrovnali až ve 35. minutě během početní výhody, v níž se prosadil ranou bez přípravy z levého kruhu Pavlík.

O pouhých 36 vteřin později však zaváhání hradecké defenzivy potrestal povedenou střelou z otočky Kantner a upravil na 3:2. Indiáni si na konci druhé třetiny vynutili nápor, přesilovkovou dorážku Kantnera ale zastavil Kiviaho a Kindl v dobré pozici vypálil těsně vedle.

Závěrečná dvacetiminutovka už tolik vzruchu nepřinesla. Oba týmy promarnily přesilovky a přestože hosté ve snaze o vyrovnání zjednodušili hru, gólovou příležitost si nevytvořili. Nepomohla jim k tomu ani hra bez brankáře, ve které naopak na konečných 4:2 upravil Schleiss.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Filip Pavlík, Ladislav Čihák, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Plzně porazili Hradec Králové 4:2 a popáté v řadě bodovali  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.