Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni se konečně dočkali výhry a odvážejí si z Litvínova tři body

V dalším kole hokejové extraligy nastoupila Plzeň na ledě Litvínova. V minulém roce se oba celky šestkrát utkaly a vždy se z výhry radovali modrobílí. Na této statistice nehodlali indiáni nic měnit a už v první třetině se dokázali třikrát prosadit a v poslední periodě své vítězství dalšími dvěma góly podtrhli. Z litvínovského stadionu si Západočeši odvážejí výhru 5:2 a tři body.

Utkání zahájili lépe hráči Litvínova, kteří svým aktivním bráněním nadělili indiánům spoustu starostí. První velká šance ale přišla na straně druhé. Janu Schleissovi chybělo lepší zakončení. To však Západočechy nemuselo vůbec mrzet. O necelé dvě minuty později Martins Dzierkals nenápadnou střelou od pravého mantinelu nachytal Godlu a poslal svůj tým do vedení. Vstřelená branka nabudila Plzeň k daleko lepšímu výkonu a odměnou byl gól Matyáše Kantnera. Zkušený útočník využil zaškobrtnutí Stříteského na útočné modré čáře a v přečíslení dva na jednoho to vzal na sebe a trefil vzdálený roh Godlovy branky. Netrvalo dlouho a Verva snížila. Petr Straka si po buly našel volný puk, přistrčil ho na modrou čáru Marku Hrbasovi a litvínovský obránce překvapil Furcha střelou na bližší tyč. Domácí se z kontaktního gólu příliš dlouho neradovali. Byl to opět lotyšský forvard Martins Dzierkals, kdo po nahrávce Martina Langa propálil vše, co mu stálo v cestě. Zanedlouho ale Škodovka nabídla Litvínovu dvojnásobnou přesilovku a celek z Podkrušnohoří opět korigoval skóre utkání na rozdíl jediné branky. Od zadního mantinelu dostal do jízdy nabito Aaron Irving, který pořádnou dělovkou nedal Dominiku Furchovi žádnou šanci.

Druhé dějství nám žádné branky nenabídlo. Litvínov byl hodně aktivní a hnal se za vyrovnáním. Tempo hry se měnilo v každém střídání a oba gólmani měli co dělat. Se všemi závary před svou brankou si Dominik Furch poradil a držel Plzeňské nadále v těsném jednobrankovém vedení.

Třetí třetina už ale opět patřila Plzni. Hned po čtyřiceti sekundách si Jan Schleiss zpoza brány vybruslil až k modré a jeho nahození proplachtilo až do sítě. Škodovka následně přečkala všechny příležitosti svého soupeře a v padesáté druhé minutě zvýšila svůj náskok na rozdíl tří branek. Martins Dzierklas vyřešil brejk tři proti jednomu pasem na Ludwiga Blomstranda, který ranou z první nedal Denisu Godlovi šanci. Lotyšský rychlík v závěru třetí periody ještě útočil na hattrick, ale v úniku při oslabení neuspěl. Plzeň si i tak odváží z Litvínova vítězství 5:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Litvínov, HC Verva Litvínov, FC Viktoria Plzeň, Extraliga ledního hokeje, Mārtiņš Dzierkals, ŠKODA AUTO a.s., Petr Straka, Dominik Furch, Jan Schleiss, Aaron Irving, Martin Lang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni se konečně dočkali výhry a odvážejí si z Litvínova tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.