Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni padli se Spartou 4:3 v prodloužení, které si vynutili v posledních minutách

Hokejisté Sparty zdolali v 5. kole extraligy Plzeň 4:3 v prodloužení a připsali si v druhém domácím vystoupení v sezoně první úspěch. Západočeši naopak i potřetí venku prohráli, přestože vedli 2:0, a mají z pěti utkání na kontě jedinou výhru. V čase 61:55 rozhodl švédský útočník Erik Thorell, který tak vyšel vítězné ze souboje se svým bratrem Gustafem z týmu Plzně.

Indiáni se hned v úvodu ubránili při Čerešňákově vyloučení a v deváté minutě se sami dostali do vedení. Kvasničkovu střelu od modré čáry tečoval Gustaf Thorell a ve třetím zápase v české extralize se tak mohl radovat z premiérové branky.

Náskok zvýšili Západočeši v čase 17:34 v přesilové hře, když po Dzierkalsově přihrávce zakončil Schleiss do odkryté branky. Na startu druhé části se Plzeň opět úspěšně ubránila při dalším Čerešňákově trestu a navíc v oslabení mohl zvýšit Mertl. Gólman Pavlát, který nastoupil v sezoně podruhé a poprvé od začátku, držel čistý štít přesně 32 minut. Poláškovu přihrávku na Doležala si nešťastně srazil do vlastní branky Mertl.

Sparta se dočkala vyrovnání v polovině třetí třetiny. Nejprve přečkala oslabení při trestu Sobotky, který záhy nato u branky na 2:2 asistoval. Jeho střelu z pozice mezi kruhy tečoval za Pavláta Horák. Za 91 sekund nabil Erik Thorell Moravčíkovi a Sparta dokonce vedla.

Plzni se po vyloučení Dvořáka na pět minut a do konce utkání a následném trestu Mikliše naskytla při dlouhé výhodě i přesilovka pěti proti třem a svým druhým gólem v utkání ji využil Schleiss. Strhnout vedení na stranu hostů mohl Blomstrand, který trefil tyč. Prodloužení neodvrátil v šanci ani sparťanský kapitán Řepík. V nastavení vyslal do úniku Chlapík Erika Thorella, který vyzrál na Pavláta a rozhodl celé utkání. Plzeň si tak po prohře v prodloužení odvezla domů jeden bod.

„Vstoupili jsme do utkání dobře, dali jsme v první třetině dvě branky. Věděli jsme, že ve druhé třetině Sparta zabere, což se potvrdilo, ale uhráli jsme ji ještě slušně. Ve třetí jsme začali dělat občas nepochopitelné věci a samozřejmě tak kvalitní mužstvo, jaké Sparta má, toho využilo. Pomohl nám trošku jejich zkrat, když se dostali do tří a nám se podařilo vyrovnat. V prodloužení už jsme tahali za kratší konec, ani si nepamatuju, jestli jsme byli na puku. Vyústilo to ve vítězství Sparty," komentoval vyrovnané utkání plzeňský trenér Tomáš Vlasák.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky indiáni, utkání se Spartou, prodloužení, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, Gustaf Thorell, Erik Thorell, Extraliga ledního hokeje, Tomáš Vlasák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni padli se Spartou 4:3 v prodloužení, které si vynutili v posledních minutách  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.