Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni nastoupili do přípravy na extraligu, do týmu se vrací obránce Kindl

Hokejisté Plzně se opět vrátili na led a zahájili tak poslední část přípravy před nastávající extraligovou sezonou. Do řad HC Škoda Plzeň znovu nastoupí také staronový obránce Jakub Kindl, který by se měl do západočeského klubu vrátit. O angažmá v Plzni zabojují také útočníci Lukáš Žejdl a Filip Kuťák.

Soustředění na Šumavě je u konce a nadešel čas se opět vrátit na led. K týmu se po ročním odloučení vrátí i čtyřiatřicetiletý Jakub Kindl, který už má za sebou více než tři stovky startů v NHL v dresech Detroitu a Floridy. V Plzni už působil, minulou sezonu hrál v Německu. S Kindlem má klub předběžně domluvenou spolupráci

S A mužstvem se rovněž připravují po vzájemné domluvě s vedením klubu i bývalí hráči Plzně Jakubové Jeřábek a Pour. Jistotu ale nemají útočníci Žejdl a Kuťák, kteří jsou tu na zkoušku a své místo v kádru si budou muset vybojovat. „Chceme všechny vidět nejdříve v tréninku a v přípravných zápasech,“ uvedl sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. K týmu připojila i šestice hráčů, kteří měli individuální přípravu jako Tomáš Mertl, Viktor Lang a posily Ludwig Blomstrand, Michal Bulíř, Dominik Graňák a Gustaf Thorell.

Během přípravy odehraje Plzeň osm zápasů. První mají na programu 5. srpna, kdy se střetnou s Českými Budějovicemi. Generálkou na extraligový start bude 2. září zápas na ledě Slavie.

„Na ledě jsme byli kompletní kromě reprezentantů do 19 let a Davida Kvasničky, který je ještě po zranění. Dnes jsme byli ještě všichni pohromadě, ale od zítra už budeme trénovat na skupiny a chodit na led podle plánovaných formací. Hrubou představu sestavy máme, ale ta se jistě bude vyvíjet v průběhu času a po přípravných zápasech,“ řekl po úterním tréninku jeden z dua hlavních trenérů A týmu Václav Baďouček.

Plzeň nastupuje do nové sezony s řadu změn v kádru a novými trenéry. Ladislav Čihák se po třech letech s klubem rozloučil a štafetu po něm převzali už zmíněný Baďouček s Milošem Říhou. Asi největší změnou byl však odchod kapitána Milana Gulaše, který se vrátil zpátky do Českých Budějovic. Plzeň upustil také gólman Dominik Frodl, obránci Matěj Stříteský, Roman Vráblík nebo útočníci Jakub Pour, Jaroslav Kracík, Jan Eberle či Petr Straka. Na jejich místa přišli gólman Miroslav Svoboda, který již v Plzni chytal, obránce Dominik Graňák a útočník Michal Bulíř. Ofenzivu posílí i švédská dvojice Gustaf Thorell a Ludwig Blomstrand.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, příprava, trénink, posila, Jakub Kindl, Lukáš Žejdl, Filip Kuťák, Madeta Motor České Budějovice, National Hockey League, Dominik Graňák, Ludwig Blomstrand, Michal Bulíř, Gustaf Thorell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni nastoupili do přípravy na extraligu, do týmu se vrací obránce Kindl  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.