Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Indiáni na domácím ledě přehráli Vítkovice 3:1

Při posledním zápasu domácí série přivítala Plzeň na svém ledě vítkovickou Rideru. Po několikatýdenním léčení se do akce vrátil i Matyáš Kantner, které si hned připsal asistenci. Oba týmy se v této sezóně potkávají už po čtvrté, lepší bilanci si drží Západočeši, což potvrdili i dnes. Soupeře přehráli 3:1.

Po zranění ruky se do akce vrátil mladý útočník Matyáš Kantner. „Není to úplně nejjednodušší se po takové době vrátit. Snažím se si kontrolovat délku střídání a nikde se nezaseknout, aby mi to později v utkání nedoběhlo. Dávám si na to pozor, ale duely teď nejsou jednoduché,“ uvedl před dnešním zápasem.

Poslední zápas odehráli indiáni ve středu proti Liberci, Vítkovice o den dříve. Nabízela se tak otázka, jestli bude den odpočinku navíc hrát nějako roli.

Nevím, já na toto moc nevěřím. Je třeba možné, že naopak my budeme více rozehraní. Jde spíše o to, jak se na to nastavíme, jak se na to připravíme. Kluci mají natrénováno, jsou dobře připraveni,“ řekl Ladislav Čihák.

A měl pravdu. Hned ve třetí minutě zápasu už se domácí dostali do vedení díky tečované střele Jaroslava Kracíka. Asistenci si připsali David Jiříček a navrátilec Kantner. Tři minuty před koncem zápasu zvýšil náskok indiánů Luboš Rob.

Druhé dějství přineslo několik šancí na obou stranách. Kontaktní branku vstřelil až minutu před koncem třetiny vítkovický útočník Robert Flick. Podobný scénář se opakoval i v závěrečné třetí třetině. Více se však dařilo domácím, kteří sedm minut před koncem zápasu odskočili soupeři na rozdíl dvou gólů. O to se postaral Martin Lang. Po jeho střele se však strhla bitka, která přinesla vyloučení na obou stranách. Poslední minuty se dohrávala Plzeň v oslabení, dokázala se však ubránit.Výsledké skóre tak zůstalo 3:1 pro domácí Plzeň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň / Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Vítkovice, HC Vítkovice Ridera, Bílí Tygři Liberec, David Jiříček, Luboš Rob, Martin Lang, Jaroslav Kracík, Ladislav Čihák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni na domácím ledě přehráli Vítkovice 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.