Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V západočeském derby Karlovy Vary zdemolovaly Plzeň 4:2

V západočeském derby se dnes proti sobě ve čtvrtém vzájemném utkání tohoto ročníku postavili hráči Karlových Varů a Plzně. Dva předchozí duely vyhráli indiáni, z jedno vítězství se radovala Energie. Plzeň tentokrát začala velmi dobře, ale domácí vyrovnali, převzali utkání do své režie a indiány doslova převálcovali 4:2.  

Úvod dnešního utkání se vydařil lépe hostům z Plzně. Ve 12. minutě šli do vedení zásluhou Petra Straky, který po přihrávce ve středním pásmu projel k levému kruhu a prostřelil domácí brankáře Filipa Novotného. Asistenci si připsal David Kvasnička. Plzeň pak úspěšně přežila přesilovku a až do konce třetiny zůstal stav 0:1.  

Ve 26. minutě Plzeň zvýšila náskok na 0:2, když se po dlouhém tlaku domácích zmocnil puku Petr Kodýtek. Před bránu nahrál Sebastiánu Malátovi, který úspěšně zakončil. Odpověď domácích přišla o necelou minutu později. Tentokrát poslal puk před bránu Martin Weinhold. Přihrávku dostal na svoji hůl Tomáš Vildumetz a snížil na 1:2. Na 2:2 pak srovnal skóre pořádnou dělovkou Václav Skuhravý.

A demolice Plzně pokračovala i v dalších minutách. Domácí využili přesilovku a do vedení je poslal svým druhým gólem Václav Skuhravý. Energie byla při chuti, druhá třetina se jí vydařila a čtvrtou branku přidal Jakub Flek, který se strefil k levé tyči a dal tak svůj jubilejní 100. gól v karlovarském dresu.

Poslední třetina už byla bez branky a domácí tak porazili Plzeň 4:2. 

Ohlasy po utkání

Dnes stačilo domácí Energii k výhře dvanáct minut, během kterých dokonale čtyřmi góly otočila vývoj střetnutí ve svůj prospěch. „Měli jsme tam výpadek a to nás stálo víceméně zápas. Nestalo se nám to poprvé, že jsme dostali x gólů za sebou a je to již na zamyšlení, protože se to pořád opakuje,“ říká Jakub Pour„Nezbývá nám nic jiného, než zítra přijít na trénink s čistou hlavou a soustředit se na nový zápas,“ nehází ale flintu do žita.

Sám měl přitom v utkání několik zajímavých příležitostí, ať to již byly příhry před poloprázdnou klec soupeře či nastřelení brankové konstrukce. Jak ale sám říká, výčitky ale nemají smysl. „Každý střela je víceméně šance. Nedá se říct, že bych si nějakou vyčítal. Snažil jsem se to tlačil do brány a že to tam nespadlo? Bohužel, musím na tom ještě více zapracovat na tréninku,“ říká. Zároveň se již těší domů, venkovní série tři střetnutí totiž pro modrobílé končí, v příštím kole přivítají brněnskou Kometu. „Určitě ano. Nyní máme zápasy sice hodně za sebou, ale v domácích utkáních musíme ukázat výhodu našeho kluziště, vlítnout na ně a konečně bodovat. Je potřeba se se čtyřkou udržet v kontaktu, nejlépe do ní poskočit,“ vyhlašuje.

Z návratu do svých prérií má radost i lodivod Ladislav Čihák, i když ho mrzí, že jeho týmu nemohou pomoci fanoušci. „Tři venkovní duely byly těžké, ale my spíše máme v hlavách ty výsledky, protože ty teď nejsou dobré. Nemá smysl se schovávat, jestli člověk hraje dobře nebo špatně. Prostě ty chyby tam jsou a soupeři to potrestají. Je příjemné hrát doma, ale bez fanoušků je to... Tohle je prostě strašná sezóna...,“ nenachází slova.

Rozhodně ale ví, jaký nejbližší program čeká jeho svěřence: "V sobotu si to musíme ráno rozebrat ať již individuálně nebo týmově. Potrénujeme a potom se připravíme na dalšího soupeře. Prostě takhle to je. Já jsem na to kluky upozorňoval, že po pauze to bude hrozný frmol. Ale bohužel nám se k tomu ještě navíc výsledkově nedaří, o to je ještě těžší se na zápasy připravovat. Na druhou stranu je to zkušenost pro náš mladý tým, i když je to škoda.“ 

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, Energie Karlovy Vary, utkání, FC Viktoria Plzeň, HC Energie Karlovy Vary, energie, Václav Skuhravý, Petr Straka, Filip Novotný, David Kvasnička, Petr Kodýtek, Martin Weinhold, Jakub Flek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V západočeském derby Karlovy Vary zdemolovaly Plzeň 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.