Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Přikryl a Kvasnička prodloužili smlouvy s hokejovou Plzní

Hokejový útočník Filip Přikryl a bek David Kvasnička budou i nadále oblékat dresy plzeňských indiánů. Jednadvacetiletý obránce podepsal roční smlouvu, o dva roky mladší Přikryl se upsal na následující dva ročníky.

„Filip Přikryl je hráčem z naší mládežnické líhně a letos udělal progres – ve dvaceti utkáních vstřelil osm gólů a na další dva přihrál. Jeho výkony mají vzestupnou tendenci a potenciál dalšího výkonnostního růstu tam stále je, protože Filip je pořád hodně mladým hráčem. Věříme, že dále bude pokračovat na této cestě a postupem času se zařadí mezi důležité členy mužstva,“ uvedl sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák

Jednadvacetiletý obránce na led za A tým Plzně nastoupil už v 16 letech. Zkušenosti poté sbíral například v Klatovech i v Litoměřicích. Sezónu 2019/20 trávil ve Vítkovicích. Po roce se však opět vrátil do mužstva Škodovky.

Jsem moc rád, že mohu zůstat i nadále v Plzni. V klubu se mi líbí, a když přišla nabídka, měl jsem jasno," uvedl David Kvasnička.

Kvasnička se stihl účastnit i dvou světových šampionátů hráčů do 20 let, v české nejvyšší soutěži dosud odehrál 135 zápasů a připsal si 14 kanadských bodů za tři góly a 11 asistencí.

I Filip Přikryl je odchovancem Plzně. Devatenáctiletý útočník v extralize debutoval během minulé sezóny. V uplynulém ročníku se rozhodně nenudil, nastupoval stále za juniorku indiánů, prvoligové Litoměřice a druholigové Klatovy.

„Jsem samozřejmě moc rád, že můžu pokračovat v klubu, kde jsem ‚doma‘. Mám obrovskou motivaci se zlepšovat a doufám, že najdeme společnou cestu, abych byl týmu platný a dál na sobě pracoval," říká k prodloužení smlouvy Filip Přikryl.

Mladičký útočník, který se nedávno představil na kanadském mistrovství světa hokejistů do 20 let, zvládl v dosavadních 29 odehraných extraligových zápasech nasbírat 12 bodů za 8 tref a 4 asistence. Na své konto si připsal i jeden hattrick v nejvyšší soutěži.

Kvasnička s Přikrylem jsou dalšími mladšími hráči ze stávajícího kádru, kteří v Plzni podepsali nové smlouvy. V minulých týdnech tak učinili i Jakub Pour, Petr Kodýtek a Lukáš Kaňák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, prodloužení smlouvy, Kvasnička, Přikryl, David Kvasnička, HC Stadion Litoměřice, Tomáš Vlasák, Klatovy, ŠKODA AUTO a.s., Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Vítkovice Ridera, Petr Kodýtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přikryl a Kvasnička prodloužili smlouvy s hokejovou Plzní  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.