Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Indiáni zdolali v infarktovém utkání České Budějovice v prodloužení 5:4

, aktualizováno 7. února 2021, 21:01

Ke čtvrtému vzájemnému zápasu v letošním ročníku Tipsport Extraligy nastoupili dnes domácí hráči HC Škoda Plzeň proti týmu HC Madeta Motor České Budějovice. Minulé tři zápasy vyhráli indiáni. Dnes stále tahala Plzeň za kratší konec provazu, ale těsně před koncem utkání se jí podařilo fantasticky vyrovnat, když hráli indiáni v šesti bez brankáře. V prodloužení pak vyhrála Plzeň 5:4.

Překvapivě šli do vedení v 9. minutě hráči Motoru. Odražený puk napálil do branky domácích Matěj Toman. A hned ve 13. minutě zvyšoval na 0:2 Václav Karabáček. Nejprve vyrazil gólman Frodl střelu Ondřeje Slováčka. Puk se dostal na hůl Karabáčka, ten nezaváhal a zvýšil náskok hostů.  

V domácí šatně muselo být o přestávce asi hodně rušno. Ale evidentně to zabralo. Ve 24. minutě našel Petr Čerešňák přihrávkou Martina Dočekala, který vypálil nádhernou střelu pod horní tyčku budějovické branky a snížil na 1:2. A o minutu později srovnal skóre na 2:2 přesnou ranou Petr Kodýtek po přihrávce od Karla Plášila. Těsně před koncem druhé třetiny opět udeřili hosté. Do vedení je dostal Daniel Voženílek, který propasíroval puk za záda domácího brankáře a bylo to 2:3.

Budějovicím se dařilo i v závěrečné třetině. Ránu Zdeňka Doležela od modré dorážel v brankovišti Zdeněk Voženílek. A Motor na okamžik odskočil domácím o dvě branky. Na čtvrtý gól ve svo brance reagovala Plzeň doslov bleskově. Pavel Musil přihrál na Petra Čerešňáka, po kličce vystřelil, dostal puk za brankovou čáru a snížil na 3:4.

Plzeň hrála v závěru utkání ještě přesilovku poté, co byl obránce Matěj Stříteský naražen na mantinel a zpočátku to s ním vůbec nevypadalo dobře. Domácím se vyrovnat nepodařilo. Dominik Frodl šel pak na střídačku a Plzeň to zkoušela bez brankáře v šesti. A vyšlo jim to! Těsně před koncem základní hrací doby indiáni po obrovském tlaku srovnali na 4:4. A byl to kapitán Milan Gulaš, kdo si gólem vynutil prodloužení.

Plzeň pak zažila v závěru utkání fantastický obrat. Autorem vítězné branky v prodloužení byl Pavel Musil, který svojí dělovkou rozhodl zápas ve prospěch domácích. Plzeň vyhrála v prodloužení 5:4. 

Zápas zhodnotil Albert Michnáč

Na dnešní výhře se podílel i Albert Michnáč, který si připsal asistenci u branky Martina Dočekala. Samotný hráč přiznává, že se na zápas proti svému bývalému týmu velice těšil, ale žádné hecování před duelem neproběhlo. „Specifické utkání to pro mě určitě bylo, moc jsem se na něj těšil. Hecování žádné neproběhlo, protože jak znám trenéry Motoru, tak ti řekli hráčům ať se semnou raději vůbec nebaví,“ říká Albert Michnáč.

Škodovka do zápasu sice vstoupila dobře, leč branky padaly na druhé straně. Indiáni však ve zbývajícím průběhu zápasu dokázala skóre vždy dorovnat, naposledy se to povedlo v samotném závěru. „Po první třetině jsme prohrávali 0:2, to nebylo úplně ideální, něco jsme si k tomu v kabině řekli a druhá třetina už byla z naší strany o mnoho lepší. Kaňkou byl pouze jejich gól na samotném závěru. V poslední třetině jsme je podle mě více tlačili, zasloužili jsme si vyrovnat a v prodloužení se nám podařil obrat dotáhnout,“ hodnotí duel hráč s číslem 33 na zádech.

Hosté jsou na samotném chvostu tabulky, takže před zápasem by dva body byly spíše ztráta. „Určitě jsme chtěli vyhrát za tři body, jelikož České Budějovice jsou poslední, ale díky průběhu utkání jaký byl, tak dva body pro nás jsou velice cenné. I když já už třetí třetinu víceméně nehrál, tak jsem proti nim chtěl moc uspět.“ 

Kdo se naopak dokázal prémiově dokázal prosadit byl Martin Dočekal. Jednalo se o první branku Škodovky v zápase a Michnáč si na ní připsal asistenci. Celkově si souhru čtvrtého útoku pochvaluje. „Já si myslím, že jsme si celkem sedli a jdeme zápas od zápasu více nahoru.“ Teď je na řadě reprezentační přestávka, což plzeňského útočníka mrzí. „Určitě bych byl radši, kdyby se hrálo dál. Čím více zápasů, tím lépe,“ hlásí závěrem Albert Michnáč. 

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, Motor České Budějovice, utkání, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Extraliga ledního hokeje, Albert Michnáč, Martin Dočekal, Dominik Frodl, ŠKODA AUTO a.s., Pavel Musil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni zdolali v infarktovém utkání České Budějovice v prodloužení 5:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.