Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Tentokrát síly indiánů nestačily, Plzeň soupeři podlehla 3:2

Pouze jednobodový náskok dělil před zápasem 42. kola extraligy tým Plzně a Mladé Boleslavi. Právě domácí tým Bruslařů si dělal zálusk na třetí příčku, kterou okupovali indiáni. Bylo tak zřejmé, že celek pod vedením Ladislava Čiháka nečeká nic jednoduchého, což se také potvrdilo. Do třetí třetiny nastupovali dokonce za stavu 3:0.

Čtvrtfinále se kvapem blíží a postupují do něj letos pouze čtyři týmy. „Je vidět, jak je to hrozně vyrovnané, každý chce do čtyřky, my také. Jsem rád, že jsme přečkali těžké období, kdy se s tím kluci porvali. A díky tomu, že jsme to ustáli, tak na to nyní musíme navázat. Přišli noví kluci, vrátí se uzdravení hráči a ti to tomu mančaftu nyní musí vrátit,“ zhodnotil před zápasem plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Do utkání nastoupily oba celky aktivně a již první třetina přinesla řadu šancí. Nikomu se však nepodařilo obranu soupeře prorazit. Velký obrat přišel až ve druhém dějství, kdy se krátce po sobě podařilo skórovat domácím, a to Janu Stránskému a Davidu Šťastnému. Třetí branku do sítě Plzně přidal v závěru třetiny opět Stránský.

Do třetí třetina nastoupili hosté v přesile, čehož bleskurychle využil Jakub Pour a snížil na rozdíl dvou branek. Konec zápasu se nesl v poměrně hektickém duchu, poslední tři minuty dohrávala Plzeň dokonce bez brankáře. Tento risk se vyplatil a díky střele Poura by náskok domácích už jen o jednu branku. Branka Pzně však přišla příliš pozdě. Mladá Boleslav tak slaví druhou výhru nad Plzní v sezóně a posouvá se na třetí příčku v tabulce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, Ladislav Čihák, Jan Stránský, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tentokrát síly indiánů nestačily, Plzeň soupeři podlehla 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.