Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drama až do konce, Plzeň porazila Vítkovice 6:3 a vede tabulku

, aktualizováno 29. listopadu 2020, 6:00

Tak tohle byla pořádná jízda! Po páteční prohře s Kometou Brno se indiáni při sobotním utkání zakousli do Vítkovic hned od začátku. V atraktivním a nesmírně napínavém zápase plném gólů nakonec domácí zvítězili 6:3. A minimálně do neděle jim patří první místo tabulky.

Poprvé se Plzeň radovala už ve třetí minutě. Nejprve pálil David Jiříček, ale gólman jeho střelu vychytal. S rychlou dorážkou Petra Kodýtka si už ale nedokázal poradit a domácí vedli 1:0. O tři minuty později se trefil Jaroslav Kracík.

Vítkovičtí sice nevyužili přesilovku ale v 16. minutě po vyhraném buly získal kotouč Rostislav Marosz a napodruhé ho dostal za záda domácího gólmana.

Do prostřední třetiny základní hrací doby vstoupily Vítkovice nedisciplinovaně. V krátkém sledu šli hosté dvakrát na trestnou lavici, domácí si tak mohli zahrát přesilovku pět na tři. Tu Petr Kodýtek nejprve nevyužil. Poté už se indiáni v klasické početní výhodě prosadili. David Stach zastoupil v přesilovkovém komandu Pavla Musila, který kvůli zranění opustil arénu na nosítkách. A právě Stach stál na pravém místě, aby do prázdné brány dorazil bombu Milana Gulaše.

A při přesilovce domácích padl i další gól v 31. minutě. David Stach přihrál na Petra Kodýtka a ten trefil zcela prázdnou bránu.  

Do začátku třetí třetiny vletěli lépe hosté a Jan Schleiss snižoval na 4:2. A domácím zatrnulo, když ve 45. minutě v oslabení připojil další branku Rostislav Marosz a bylo to 4:3. Pak už ale indiáni převzali utkání do své režie. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby propáli brankáře Dolejše domácí Matyáš Kantner. Vítkovice krátce před koncem duelu odvolaly gólmana, do prázdné brány pečetil výhru Plzně 6:3 Peter Čerešňák!

"Výsledkově to vypadá jasně, ale pro nás to byl strašně těžký zápas. Před třetí třetinou jsme vedli o tři branky, ale následně jsme jim dali trošku čuchnout, což bylo z naší strany chyba. Dle mého rozhodl až ten pátý gól Matyáše Kantnera, který nás uklidnil," řekl po utkání střelec dvou gólů Petr Kodýtek.

"V závěrečné pasáži jsme měli hodně vyloučených hráčů. Jedno oslabení skončilo a nedlouho poté vše nanovo, takže tohle si musíme do dalších zápasů pohlídat. I já jsem byl na trestné lavici a co vám budu povídat, trošku jsem si zanadával, naštěstí to kluci ubránili, takže mi spadl kámen ze srdce," neskrývá své pocity plzeňská osmaosmdesátka. 

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, zápas s Vítkovicemi, výhra, MFK Vítkovice, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Petr Kodýtek, David Stach, Rostislav Marosz, David Jiříček, Jaroslav Kracík, Pavel Musil, Peter Čerešňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama až do konce, Plzeň porazila Vítkovice 6:3 a vede tabulku  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.