Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Hokejisté Plzně díky dvěma gólům navrátilce Pulpána zdolali Olomoucí 3:2

Hokejisté Plzně porazili ve 13. kole extraligy Olomouc 3:2 a ukončili šestizápasovou sérii porážek. Hosté sice ještě po polovině utkání drželi dvoubrankové vedení, střelecky výrazně aktivnější domácí ale do konce druhé třetiny srovnali a v čase 55:28 rozhodl o první plzeňské výhře od 29. září Lukáš Pulpán. Zkušený host ze Sokolova z pozice obránce gólově udeřil dvakrát. Ozdobil tak svoji obnovenou premiéru v dresu Západočechů nečekanou střeleckou produkcí.

Domácí začali aktivněji a dostali soupeře pod tlak. Gólman Sedláček ale svůj tým podržel i během oslabení a naopak ve 13. minutě po zaváhání plzeňské defenzívy otevřel skóre přesnou střelou z mezikruží Orsava. Olomoučtí v závěru první třetiny přečkali i vyloučení Kunce, když nekrytý Matýs napálil z pravého kruhu pouze levou tyčku.

Na začátku prostřední části zblízka neskóroval Lev a ve 22. minutě udeřilo na druhé straně. Na 2:0 pro Kohouty zvýšil nahozením od modré čáry Plášek. Indiáni zareagovali ofenzivní snahou, jenže z brejku dvou na jednoho musel proti zakončení Musila zasahovat gólman Malík.

Domácí zahazovali šance jako v dobré pozici neúspěšný Matýs, z protiútoku nepřehodil Anděl dorážkou ležícího Malíka. Ve 34. minutě už se radovali plzeňští hráči, když po ideální přihrávce Holešinského do jízdy Pulpán tváří v tvář Sedláčkovi trefil přesně levý horní roh branky.

Vzápětí mohl odpovědět znovu Musil, jeho samostatný únik ale zneškodnil Malík. Jinak hosté odolávali náporu soupeře jen s vypětím všech sil a sedm sekund před druhou sirénou vyrovnal po nahození Zámorského z úhlu šťastnou přesilovkovou tečí Schleiss na 2:2.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky navíc Indiáni nevyužili další početní výhodu po předchozí neúspěšné trenérské výzvě soupeře a Urban ve 43. minutě z levého kruhu neprostřelil Sedláčka. Poté se hra uklidnila a Kohouti se snažili dotáhnout utkání do prodloužení.

V 56. minutě ale po závaru v útočném pásmu překvapil nahozením z levého rohu Sedláčka Pulpán a odrazem o jeho výstroj upravil na konečných 3:2. Závěrečná olomoucká power play neodvrátila druhou porážku Hanáků z posledních tří zápasů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, 13. kolo, Plzeň, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Plzně díky dvěma gólům navrátilce Pulpána zdolali Olomoucí 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.