Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Byl jsem na dovolené a na rozkopaném náměstí by to nebylo bezpečné. Primátor zdůvodnil, proč město nepromítalo MS v hokeji

Hokejový triumf nároďáku chtěli sledovat s dalšími fanoušky i Plzeňané na náměstí Republiky. Jenže se nedočkali. Kdo pátral po internetu, ten se dozvěděl, že fandit při finále mistrovství světa mohl ve Fan Zóně Leháro nebo v restauraci Na Spilce. Vedení města schytalo ostrou kritiku od obyvatel i opozice. Primátor se na jednání zastupitelstva omluvil a sdělil, že z dovolené se mu to těžko plánovalo. Také dodal, že náměstí prochází rekonstrukcí a nemuselo by to být bezpečné.

„Několik lidí se mě ptalo, kde je možné sledovat finálové utkání a já je mylně odkázal na náměstí Republiky, protože mi to přišlo logické. Vůbec mi nenapadlo, že to tam nebude. Proč se nepromítalo? Zapomnělo se na to, nebo za vaší nepřítomnosti jste to svěřil prvnímu náměstkovi a dopadlo to jako vždycky? Co se stalo? Na 350 místech republiky se promítalo a v Plzni ne,“ tázal se na čtvrtečním jednání zastupitelstva Pavel Šindelář (ODS).

Doslova hlava na hlavě byla při finále hokejového mistrovství ve Fan Zóně Leháro, která leží kousek od centra města u řeky Mže. Na Spilce v areálu Plzeňského Prazdroje připravili k promítání tři plátna. Nakonec tam přišlo zhruba 400 fanoušků. Podle řady z nich byla velká škoda, že nebyla obrazovka na centrálním náměstí v Plzni. „Zaplnili bychom ho bez problémů jako na silvestra," řekl mladík z Příšova za Plzní, který hraje hokej 15 let. 

A nebyl jediný, kdo se nad tím podivoval. „Je nějaký důvod, proč v Plzni není projekce? Když mohla být projekce MOL Cupu v DEPU, tak by mohla být i projekce finále MS,“ ptal se na sociálních sítích například Tomáš Z. „I Horní Lukavice má velkoprojekci! A Plzeň nic. To je fakt ostuda,“ přisadil si Patrik S„Je to ostuda, že ve čtvrtém největším městě v republice nejsou schopni za 24 hodin připravit venkovní projekci,“ postěžoval si i Stanislav P. Narážel tím třeba na Teplice, kde na poslední chvíli zařídili promítání finálového zápasu. A stihli to také v Olomouci. 

„Tak já řeknu fakta. Primátor měl dovolenou. Byl jsem zhruba 3000 kilometrů daleko. Na náměstí Republiky jsme toto nerealizovali ani jsme nechtěli, neboť náměstí prochází rekonstrukcí. Zcela určitě můžete namítnout, že se tam odehrává celá řada jiných akcí, ale tam není organizátorem město. V ten večer leželo na náměstí několik stovek volně ležících dlažebních kostek. A my po konzultaci se zástupci, kteří mají na starost bezpečnost, došli k závěru, že náměstí k tomu není vhodné,“ odpověděl opozičním zastupitelům primátor Roman Zarzycký (ANO).

Skoro to vypadá, že se v Plzni nepromítalo, protože by pan primátor z dovolené nemohl dát své fotky s plným náměstím na sociální sítě," rýpnul si opoziční zastupitel Michal Vozobule (TOP 09). 

Podle jeho slov se město snažilo zajistit promítání na nádvoří pivovaru. Jenže nabídky zprostředkovatelů, kteří by poskytli LED televize, se diametrálně rozcházely. „Nejnižší nabídka byla za 50 tisíc korun od dodavatele, s nímž dlouhodobě spolupracujeme. Před propagací akce jsme čekali na potvrzení týmu lidí, kteří by obsluhovali LED televizi. Bylo nám řečeno, že to bude v sobotu večer, druhý den ráno nám řekl, že obsluhu nemá. Nakonec jsme se rozhodli zápas nepromítat. Z tohoto důvodu ta propagace nebyla. Prostě jsme to nezajistili a beru kritiku na sebe,“ vysvětloval vedoucí odboru komunikace a marketingu Jan Švábek. „Snad alespoň částečnou satisfakcí bude, že 3. července přivítáme mistry v Plzeňském Prazdroji," dodal ještě Švábek.

„Musím odmítnout, že by se přenosy nekonaly. Konaly se ve dvou komerčních subjektech. My jsme se domnívali, že když tyto dvě skupiny realizují tyto základní zápasy, tak by nebylo od města férové jim toto uzmout. I já chci říct Plzeňákům, kteří čekali na promítání, že se jim za toto omlouváme. Nicméně já jsem vyhodnotil bezpečností riziko z toho plynoucí jako zásadní a na 3000 kilometrů se to neřeší úplně dobře. Faktem je, že další subjekt, který nám promítání nabízel, si účtoval pětinásobek. To jsou fakta a není co víc k tomu dodat,“ uzavřel primátor.

Ohodnoť článek

Foto Tran Anh Tuan

Štítky hokej, mistrovství světa, fanoušci hokeje, veřejné promítání, veřejná projekce, sportovní událost, jednání zastupitelstva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl jsem na dovolené a na rozkopaném náměstí by to nebylo bezpečné. Primátor zdůvodnil, proč město nepromítalo MS v hokeji  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.