Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

K velkému obratu Plzně v Kladně pomohly i dva góly při power play

Hokejisté Plzně i díky dvěma gólům při hře bez brankáře otočili zápas 46. kola extraligy v Kladně z 1:3 na 4:3 v prodloužení. Rytíře porazili už potřetí za sebou. Domácí sahali po druhém vítězství za sebou, ale závěr utkání nezvládli i kvůli vyššímu trestu obránce Chrise Marteneta. Dvěma góly zpečetil obrat hostů útočník Adrián Holešinský, třemi body za branku a dvě přihrávky se blýskl obránce Petr Zámorský.

Jako první zahrozili Rytíři po spolupráci mazáků, Smoleňák zpoza branky nabil Klepišovi, jehož střela přeletěla horní tyčku. První šance Západočechů volala po gólu ještě více, Kvasnička projel za modrou čáru a orazítkoval tyčku domácí branky. Žádný útočný festival se nekonal, obě mužstva však v první třetině dostala jednu přesilovku. Zatímco Kladno tu svoji neproměnilo, Plzeň v závěru úvodní části ano. Zámorský si několikrát vyměnil puk se Lvem a puk poslal zpoza kruhu precizně k tyčce.

Druhá třetina byla na šance o dost bohatší. Po gólu volalo, když se dva domácí hráči ocitli sami před brankářem Hlavajem; Smoleňák postrčil kotouč k druhé tyčce, jenže Procházka ho poslal jen do gólmanových betonů. Za hosty zase spálil šanci Šiler z bezprostřední blízkosti. Chvíli poté, co se poprali Veber s plzeňským Indrákem, Rytíři udeřili. Při obrovském závaru Smoleňák nastřelil tyčku a Procházka z úhlu puk dopravil za čáru. Jeho vyrovnávací zásah ještě musel posvětit videorozhodčí.

S velkou energií Kladno vstoupilo i do třetí třetiny, v níž dokonalo obrat ve skóre. V jejím úvodu Hejda trefil svojí ránou Hlavaje do masky a kapitán Smoleňák úspěšně dorážel za záda dezorientovaného brankáře. Bojovný výkon domácích strhl i fanoušky.

Takzvaný kotel, který už dříve vyhlásil protestní ticho kvůli dlouhodobě špatné situaci klubu, spontánně začal Rytíře podporovat. A radostí ještě vybuchnul, když tým trenéra Vejvody za šest vteřin využil přesilovou hru. U tyčky obětavým skokem doklepával Tralmaks střelu Klepiše od modré čáry.

Ani vedení 3:1 domácím nestačilo. V čase 57:49 snížil při hře bez brankáře dorážkou Rekonen, zároveň byl na pět minut a do konce utkání vyloučen kladenský Martenet za krosček. A Plzeň nabídnutou šanci využila, převahu šesti proti čtyřem zužitkoval z další dorážky Holešinský, když zbývala minuta a tři čtvrtě do sirény. V obou případech pálil od modré čáry Zámorský.

Prodloužení začalo Kladno v oslabení, i tak ve skvělé možnosti minul Pytlík. Pak však rozehrávku soupeře vystihl Holešinský, sólo zakončil kličkou do forhendu a zpečetil velký obrat Plzně.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň
3:4 v prodl. (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávka: 39. M. Procházka, 44. Smoleňák (Hejda, Ticháček), 56. Tralmaks (Klepiš) - 19. Zámorský (Lev), 58. Rekonen (Zámorský, Lev), 59. Holešinský (Zámorský), 63. Holešinský. Rozhodčí: Hribik, Mejzlík - Frodl, Hynek. Vyloučení: 7:5, navíc Martenet (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 1637.

Sestavy: Kladno: Bow - Ticháček, Hejda, Slováček, Nemčík, Martenet, Veber - Tralmaks, Melka, Sideroff - M. Procházka, Klepiš, Smoleňák - Jarůšek, Pytlík, Strnad - Vimmer. Trenér: Vejvoda.

Plzeň: Hlavaj - Zámorský, Malák, Bučko, Piskáček, Dujsík, Laakso, Kvasnička - Schleiss, Indrák, Holešinský - Lev, Mertl, Šiler - Rekonen, Benák, Pour - Jansa, Soukup, Matýs. Trenér: Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, extraliga, hokej, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K velkému obratu Plzně v Kladně pomohly i dva góly při power play  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.